30 iPhone-triks du bør vite om

Visste du at ...?

iPhone-manualen er ikke spesielt tykk, så det er mange små triks mange ikke kan.
http://www.flickr.com/photos/originalgoast/ / CC BY 2.0
iPhone-manualen er ikke spesielt tykk, så det er mange små triks mange ikke kan.
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to lanseringer av iPhone i Norge (3G og 3GS), er det etter hvert flere titalls tusen som har skaffet seg telefonen. I følge NA24 var det allerede rundt 15.000 i bruk i det norske telefonnettet på den første salgsdagen for iPhone 3G i fjor sommer (inkludert alle som hadde skaffet seg en fra USA).

Har du kjøpt en iPhone og fiklet med den, har du sikkert funnet ut mye rart underveis, men kan du alle triksene? I denne artikkelen tar vi for oss ikke mindre enn 30 triks som vi er ganske sikre på at ikke alle kan.

Når telefonen fryser - Selv om alle applikasjoner går gjennom en møysommelig godkjenningsprosess, hender det seg at noen fryser telefonen fullstendig. For å tvinge programmet til å avslutte, holder du først home-knappen (nederst) og sove-knappen (på toppen) nede i cirka 10 sekunder, til slide to turn off vises i vinduet. Dereter holder du home-knappen nede i ca 6 sekunder, og da drepes den aktive prosessen som har hengt seg opp1.

For å tvinge den til å slå seg av fullstendig, kan du holde home-knappen og sove-knappen samtidig nede i drøye 10 sekunder (bare fortsett selv om slide to turn off vises i vinduet)2. Da slår telefonen seg av, og når den er ferdig med det, kan du starte den opp igjen på vanlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.