3G er her - første bruksrapport

TV på mobilen, videotelefoni og høyere hastighet er stikkordene. Men er det verdt å investere i UMTS-telefon i dag? Vi ser på tjenesten, og lurer på om det fortjener oppstyret.

Publisert
Sist oppdatert

Åpningen av UMTS-nettet har vært mye omtalt og etterlengtet av mange, så for disse var det en svært så gledelig nyhet Telenor kom med 1. desember. Nå er deres 3G-nett offisielt åpnet, og samtidig lanseres Nokias nye mobiltelefon som er tilpasset Telenors nett.

I korte trekk, 3G/UMTS er bredbånd for mobiltelefoner. Rett og slett fordi nettet gir betydelig høyere overføringshastighet enn GSM/GPRS-nettverket, faktisk helt opp til 384 kbps. Det er imidlertid kun nedlastingshastigheten, opplastingen er begrenset til 64 kbps.Per i dag er det bare Telenor som tilbyr UMTS-tjenester, alle andre må dessverre vente til våren neste år. Da vil nettet forhåpentligvis være klart også for Netcoms del.

Ny telefon nødvendig

Har du et Telenor-abonnement, trenger du ikke forandre på noe. Du beholder det samme SIM-kortet, men du trenger selvsagt en 3G-kompatibel telefon. Og det er her Nokia 6630 kommer inn i bildet, da det er den eneste telefonen som offisielt selges i Norge og som er tilpasset Telenors tjenester. 6630-utgaven du kjøper i butikken skal være ferdig satt opp til bruk, men det var ikke akkurat vanskelig å sette opp vår testtelefon manuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer