4. Lage webtjenesten selv?

Det finnes to muligheter for den som ønsker å designe sine egne websider.

Publisert

Man kan benytte et utviklerprogram med sterke hjelpefunksjoner, eller gjøre det på den "ordentlige" måten, å bruke en typisk HTML-editor, et grafikkprogram og et eget FTP-program (som du bruker for å transportere dokumenter og grafikk over modem til serveren din).

Inntil ganske nylig var utviklerprogammene med sterke hjelpefunksjoner ofte for dårlige, men dette har endret seg. Hvis du ønsker å spare masse tid, eller hvis du ikke helt stoler på din egen evne til å lage gode websider, anbefaler vi på det sterkeste programmer som 3730">SiteDesigner, 2635">Microsoft FrontPage eller 2545">NetObjects Fusion, som alle er brukervennlige og proffe programmer som til og med lager grafikken for deg.

Velger du den tornefulle vei ved å lage alt selv, har du naturligvis større muligheter for å lage noe individuelt, og dessuten får du bedre innsikt i hvordan webben egentlig fungerer. Men det kan være tidkrevende, gode websider kan bare virkeliggjøres ved mye arbeid.

Du trenger da en god HTML-editor, for eksempel bør2113">HomeSite være interessant. Du trenger et eget program for utvikling av webgrafikk, slik som f.eks. 395">Paint Shop Pro eller 3512">Fireworks, og et godt FTP-program for å publisere webtjenesten, slik som 1372">WS_FTP Pro (eller LE som er gratis) eller 2344">Bullet Proof FTP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.