Xperia XZ Premium annonsert

4K HDR-skjerm og støtte for ekstrem saktefilm

Men det drøyer en stund før Sonys nye toppmodell kommer på markedet.

NY TOPPMODELL: Sony har annonsert Xperia XZ Premium, en vanntett toppmodell med 4K HDR-skjerm og et svært spennende kamera. Foto: Sony
NY TOPPMODELL: Sony har annonsert Xperia XZ Premium, en vanntett toppmodell med 4K HDR-skjerm og et svært spennende kamera. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre utsendte på mobilmessen i Barcelona får dessverre ikke anledning til å klå på Sonys nye toppmodell, Xperia XZ Premium, som japanerne annonserte tidligere i dag.

Det kan nok henge sammen med at lanseringen er så seint som i månedsskiftet mai/juni i år. Det er prisen Sony betaler for å velge Qualcomms prosessor-toppmodell, Snapdragon 835, som Samsung har sikret seg eksklusivt de to første månedene og da til sitt kommende flaggskip, Galaxy S8.

Mens vi er inne på den, annonserte Samsung på samme messe at den nye toppmodellen fra selskapet vil bli avslørt 29. mars, så den kvelden er det bare å holde av om du vil følge lanseringen.

Ny toppmodell med 4K-skjerm

Vi kalte det på grensen til unødvendig da vi testet Sony Xperia Z5 Premium for et drøyt år siden; den første telefonen med 4K-oppløsning (3840x2160).

I daglig bruk var forskjellen ned til mer vanlige oppløsninger nærmest umulig å se, med en punkttetthet på vanvittige 806 per tomme. Et bruksområde der det imidlertid kan ha noe for seg, er til VR-bruk, der bildet oppleves sterkt forstørret. Der man på de fleste løsninger i dag kan se pikslene ganske tydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer