5 fine fotoapplikasjoner for Android

Mye morsommere enn den innebygde kamera-appen.

Det finnes mange fotoapplikasjoner som kan gjøre mer enn det innebygde kameraet. Dette bildet er tatt med Camera360 Ultimate. Foto: Pål Joakim Olsen
Det finnes mange fotoapplikasjoner som kan gjøre mer enn det innebygde kameraet. Dette bildet er tatt med Camera360 Ultimate. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den innebygde fotoapplikasjonen fungerer stort sett greit til å ta bilder med, men etter hvert finnes det mange spennende fotoapplikasjoner med utvidet funksjonalitet.

Blant annet kan du påføre filtre på bildet for å gi det et visuelt uttrykk, det finnes utvidet funksjonalitet i form av panoramabilder og 3D-effekter, seriefotomulighet etc., og det finnes egne bildevisere, mulighet for å redigere bildene og mer til.

Her er fem fotoapplikasjoner for Android som er verdt å ta en titt på. Lenkene på hver applikasjon tar deg til webversjonen av Android Market, som for øvrig lar deg installere programmene direkte til telefonen selv om du kun bruker nettleseren.

Slik bruker du nye Android market

Camera360 Ultimate (22,-)


Denne applikasjonen har et hav av muligheter. For det første kan du velge blant rundt 30 ulike bildeeffekter for å gi bildet et visuelt preg, men det er også mulig å laste ned tillegsspakker (gratis) for å lage montasjer der du bildet av deg for eksempel dukker opp på en reklameplakat i en storby.

5 fine fotoapplikasjoner for Android


I tillegg mange morsomme funksjoner - ghost lar deg skremme vennene dine ved å sette på skygge av et spøkelse på bildet, tilt-shift gir deg en miniatyreffekt, og det er mulig å beholde én farge i bildet og gjøre resten sort/hvitt.

Camera360 finnes også i en gratis prøveversjon.

Vignette (23,-)

Vignette har etter hvert blitt den rikeste applikasjonen hva angår bildeeffekter, og det er også en av de få som lar deg ta bilder med full oppløsning. Vignette lar deg importere bilder du allerede har tatt for å bruke de samme effektene, og det er mulig å lagre sine favoritteffekter slik at du får kjapp tilgang til innstillingene du liker best. Det er for øvrig veldig velkomment, siden grensesnittet i hovedsak er tekstbasert, der du ikke får noen forhåndsvisning av de ulike effektene.

I tillegg støtter applikasjonen blant annet dobbelteksponering, miniatyreffekt, selvutløser og såkalt tima lapse-funksjonalitet, der kameraet tar bilder med predefinerte intervaller (ned til hvert 15. sekund) for deretter å sette det sammen til en video. Kjekt er det også å kunne bruke volumknappen som utløserknapp, for deg som ikke har en dedikert kamerautløserknapp på telefonen fra før.

Vignette finnes også i en gratis demoversjon, som har samme funksjonalitet som fullversjonen, men som bare kan ta bilder med 0,3Mp oppløsning, så her er det mulighet å prøve før man kjøper.

Se mobilbildene direkte på TV

Med Photoshop express kan du rette opp skjeve horisonter lett som en plett.
Med Photoshop express kan du rette opp skjeve horisonter lett som en plett. Vis mer


Adobe Photoshop Express (gratis)

Adobes mobilversjon av Photoshop finnes også for iPhone, og lar deg utøve elementære operasjoner på bildene du har tatt, som beskjæring, retting av horisont, fjerning av røde øyne, fargejusteringer etc.

Applikasjonen kan også settes opp slik at alle bilder du tar automatisk lastes opp til din konto hos Adobe (gratis å opprette), og det er også mulig å dele bilder direkte til Facebook via Photoshop-appen.

Morpho self camera (7,-)

De fleste som har prøvd å ta et selvportrett med en kameratelefon vet hvor knotete det kan være å få tilpasset bildeutsnittet slik at man havner der man burde; for ikke å snakke om hvor vanskelig det er å få trykket på utløserknappen.

Morpho self camera hjelper deg på flere måter. Du angir hvorvidt det er én eller to personer i bildet, og så får du instrukser underveis (via høyttaleren altså) om at du må bikke kameraet mer til høyre, venstre, opp eller ned slik at motivet blir riktig. I tillegg kan applikasjonen ta bilde når du smiler.

SAMLESIDE:

Apps

Picplz (gratis)

Den observante leser vil legge merke til at vi omtalte denne appen da vi tok en titt på fem mobile bildesamfunn. Picplz lar deg dele bildene dine med andre brukere og kommentere dem etc., og det er også mulig å poste bildene direkte på Facebook, Tumblr, Flickr eller hva det måtte være.

Picplz er et bildesamfunn der man utveksler bilder med hverandre.
Picplz er et bildesamfunn der man utveksler bilder med hverandre. Vis mer


Applikasjonen kommer med en håndfull bildefiltre, og har også muligheten for å laste opp bilder du tar direkte til Dropbox. Verdt å sette ekstra pris på, er at Picplz også kan lagre originalbildet ditt før en bildeeffekt er påført, slik at du senere kan velge andre effekter eller gjøre andre endringer med bildet.

Også verdt å nevne:

Picsay pro
FXcamera
Camera zoom FX

Har du andre fotofavoritter? Del dem gjerne med DinSides lesere i kommentarfeltet under.

iPhone-eiere: Vi kommer med tilsvarende artikkel for iOS senere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer