5. Slik får du lesere

Det er ikke lett å få lesere til en webtjeneste, det er alt for mye som skjer på webben, og du forsvinner lett i mengden. Det finnes heller ingen kjapp metode for å stikke seg ut, og det beste hjelpemiddelet for suksess er godt og målrettet arbeid.

Publisert

Søkemotorer og registre

Registrer deg i så mange søkemotorer og registre (som f.eks. Yahoo, Kvasir, AltaVista, Excite osv.) som mulig, men vær oppmerksom på at det er lett å falle igjennom. Sidene du registrerer dukker bare opp på riktige lister hvis du sørger for at det er svært tydelig hva webtjenesten din dreier seg om.

Metoden for å komme høyt på registrenes lister, er å benytte riktige nøkkelord ofte nok i websidene du registerer, og også gjenta disse i bestemte koder i HTML-dokumentene.

Kontakt alle i bransjen

Prøv å finne andre webtjenester innen samme fagområde som deg, be dem om lenker til dine sider, invitér dem til å besøke webtjenesten din, og foreslå samarbeid, kanskje dere kan dele sider, initiativ osv.

Annonsér

Skal du drive salg på webben, blir det ofte aktuelt å annonsere.

All erfaring tyder på at annonsering for webtjenester gir best effekt hvis den skjer på webben, mens det er dårlig effekt for annonsekampanjer i f.eks. aviser. Det er nemlig slik at mange ikke gidder å besøke webtjenesten din, hvis de må gjøre særlig mye mer enn å klikke på en lenke eller et annonsebanner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.