Bytte telefon: Tips og råd

5 ting du ikke må glemme når du bytter telefon

Noen ting kan koste deg dyrt, andre koster deg bare karma.

HUSKELISTE: Skal du bytte telefon er det noen ting som er greie å ha i bakhodet. Derfor laget vi en liten huskeliste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HUSKELISTE: Skal du bytte telefon er det noen ting som er greie å ha i bakhodet. Derfor laget vi en liten huskeliste. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I forbindelse med prosjektet #DinsideDroid har vi fått en del erfaringer med det å bytte telefon fra iPhone til en Android-telefon – nærmere bestemt Samsung Galaxy S8.

Overføring av bilder, notater og annet innhold gikk smertefritt, ved bruk av Samsungs egen løsning: Smart Switch.

Men etter at alt var overført, oppdaget vi en del ting som måtte ordnes på egenhånd, og noen ting som kan være lette å glemme.

I noen av tilfellene kan det bli dyrt om du glemmer å fikse det, så derfor tenkte vi at vi kunne lage en liten huskeliste:

#1: Overfør billetter

I vårt tilfelle gjaldt det Ruters billett-app, men tipset er trolig overførbart også til andre kollektiv-apper. Mange selskaper tilbyr nemlig billetter og månedskort på mobilen, noe som er veldig praktisk – helt til du skal bytte telefon.

Billetter og månedskort kobles nemlig mot hver enkelt apps unike ID. Når du får ny telefon og laster ned appen, får du naturligvis en ny unik ID som ikke stemmer overens med den ID-en som kjøpte billetten i den forrige appen.

Ruter har løst dette med å lage en funksjon hvor du kan flytte over billetten til den nye telefonen. En veiledning for hvordan du gjør dette ligger på Ruters nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer