TEST: Samsung Galaxy A52 5G vs Motorola Moto G100

5000-kronersduellen

To splitter nye telefoner med prislapper rett under 5.000 kroner. Hvilken av dem bør du gå for?

HALV PRIS: Både Samsung A52 5G og Motorola Moto G100 koster under 5.000 kroner. Det er halvparten av toppmodellene og vel så det. Foto: Pål Joakim Pollen
HALV PRIS: Både Samsung A52 5G og Motorola Moto G100 koster under 5.000 kroner. Det er halvparten av toppmodellene og vel så det. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ikke alle har råd eller er villige til å betale over 10.000 kroner for en ny telefon, men heldigvis finnes det mange gode telefoner til en langt hyggeligere penge.

Denne gangen har vi testet to nykommere som begge koster rett under 5.000 kroner: Samsung Galaxy A52 5G og Motorola Moto G100.

Tallenes tale

La oss først ta en titt på de tekniske spesifikasjonene side om side:

Her ser vi altså at det er visse forskjeller på de to telefonene. Hva gjelder skjermen har Samsung mest å fare med, med Oled-teknologi, høyere lysstyrke og, kanskje ikke fullt så merkbart, høyere bildefrekvens.

Maskinvaremessig er det imidlertid Motorola-telefonen som har mest å by på. Snapdragon 870-prosessoren er vesentlig kraftigere enn varianten som sitter i Samsung-telefonen, og den har også mer arbeidsminne, større batteri og kraftigere lader med i esken.

Det gjør blant annet at Motorola G100 lar deg filme med 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet, mens Samsung A52 5G der bare klarer 30, og bare førstnevnte støtter den nye WiFi 6-standarden.

Hva gjelder vanntetthet er Samsung A52 5G IP67-sertifisert, men Samsung understreker på sine nettsider at den kun er tettet mot lavt vanntrykk, og at du eksempelvis må senke den i stillestående vann om du har sølt sukkerholdig drikke på den, og ikke skylle den eller bruke dusjen. Moto G100 har ingen IP-sertifisering, men det Motorola kaller «water repellent design», som skal tåle lette regnskurer, sprut og lignende, men heller ikke her skylling eller dusjing, og heller ikke nedsenking i vann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer