500.000 har kjøpt Cardboard

Googles pappkonstruksjon byr på mye moro.

3D: Med denne pappinnretningen fra Google og en mobiltelefon kan du utforske 3D-landskap på en helt ny måte. Foto: GOOGLE
3D: Med denne pappinnretningen fra Google og en mobiltelefon kan du utforske 3D-landskap på en helt ny måte. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner med 3D-skjerm ble kanskje aldri noen stor hit, men mange har latt seg begeistre av den nye generasjonen med VR-briller, anført av Oculus Rift. På IFA-messen i Berlin i høst viste Samsung også frem sine Gear VR-briller, som snart forventes i salg.

Dette er altså «briller» du setter på hodet, og med to skjermer får du da et 3D-bilde som roteres når du vrir på hodet, slik at du dermed får en innlevelse ulikt noe annet.

Google har laget en pappversjon

Mens de nevnte brillene brått koster noen tusenlapper, er det fullt mulig å lage en slik innretning om du har en skjerm fra før. Og det har mange – i form av en smarttelefon.

Google Cardboard er rett og slett en oppskrift på hvordan du kan skjære til og brette papp for å lage deg en egen VR-brille. Du trenger selvsagt også litt glass å se igjennom, en strikk og et par andre ting, men det er fullt mulig å lage en variant ved å følge Googles oppskrift.

LES OGSÅ: Lei av at kablene faller på gulvet?

I et blogginnlegg rapporterer nå Google at over 500.000 personer har gått til anskaffelse av en slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer