500.000 har kjøpt Cardboard

Googles pappkonstruksjon byr på mye moro.

3D: Med denne pappinnretningen fra Google og en mobiltelefon kan du utforske 3D-landskap på en helt ny måte. Foto: GOOGLE
3D: Med denne pappinnretningen fra Google og en mobiltelefon kan du utforske 3D-landskap på en helt ny måte. Foto: GOOGLE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner med 3D-skjerm ble kanskje aldri noen stor hit, men mange har latt seg begeistre av den nye generasjonen med VR-briller, anført av Oculus Rift. På IFA-messen i Berlin i høst viste Samsung også frem sine Gear VR-briller, som snart forventes i salg.

Dette er altså «briller» du setter på hodet, og med to skjermer får du da et 3D-bilde som roteres når du vrir på hodet, slik at du dermed får en innlevelse ulikt noe annet.

Google har laget en pappversjon

Mens de nevnte brillene brått koster noen tusenlapper, er det fullt mulig å lage en slik innretning om du har en skjerm fra før. Og det har mange – i form av en smarttelefon.

Google Cardboard er rett og slett en oppskrift på hvordan du kan skjære til og brette papp for å lage deg en egen VR-brille. Du trenger selvsagt også litt glass å se igjennom, en strikk og et par andre ting, men det er fullt mulig å lage en variant ved å følge Googles oppskrift.

LES OGSÅ: Lei av at kablene faller på gulvet?

BRETTET: Slik ser Cardboard ut når det er ferdig bygget. Foto: GOOGLE
BRETTET: Slik ser Cardboard ut når det er ferdig bygget. Foto: GOOGLE Vis mer


I et blogginnlegg rapporterer nå Google at over 500.000 personer har gått til anskaffelse av en slik.

Synes du det høres tungvint ut å lage fra bunnen av, finnes det også mange nettbutikker som selger ferdige pakker med det du trenger, slik at du bare kan ta sjarmøretappen og brette som anvist.

Gjør et søk etter «cardboard» på eBay, Dealextreme, Aliexpress eller lignende, så får du alt du trenger til en femtilapp inkludert frakt.

Google-siden finner du også lenker til nettbutikker som selger litt mer forseggjorte varianter av Cardboard, men da til en pris på 150-200 kroner.

Google lar deg sjekk - og redigere - i historikken

Egen Cardboard-side

Google har nå laget en egen Cardboard-side i Google Play-butikken med noen av de beste appene som er kompatible med Cardboard. I tillegg finnes en Cardboard-app med tilgang til godbitene.

JORDEN: Google Earth kan brukes med Cardboard slik at du kan fly over landskap i 3D. Foto: GOOGLE
JORDEN: Google Earth kan brukes med Cardboard slik at du kan fly over landskap i 3D. Foto: GOOGLE Vis mer


Konseptet er at skjermen deles i to, der hver halvdel viser hvert sitt bilde, slik at du får en 3D-effekt når du ser på gjennom Cardboard-hullene.

LES OGSÅ: Google vet hvor du har vært

Blant appene finner du konserter, berg-og-dalbane-simuleringer, filmer og andre virtuelle verdener du kan boltre deg i. Det finnes også Cardboard-kompatible apper til iOS.

Ett av årets morsomste julegavepåfunn?

Her er årets beste mobiltelefoner, om du vil kjøpe noe *litt* dyrere ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer