6. Tjen penger på webtjenesten din

Folk finner stadig nye metoder for å tjene penger på webben – heldigvis er de fleste lovlige. Her tar vi for oss tre metoder: salg, annonsering og tjenesteyting.

Publisert

Selg egne varer

Prinsippene for å drive butikk på webben er omtrent som for annen salgsaktivtet. Skal du drive avansert butikk, trenger du ofte spesiell programvare, og denne kan i mange tilfeller koste en del penger. Men forhør deg hos serverleverandøren din, de vil normalt kjenne alternativene.

Betaling over webben er faktisk ikke lenger noe stort problem. Folk flest har oppdaget at det ikke er farlig å bruke kredittkort på webben, og systemene som overvåker slik handel blir stadig bedre.

For å håndtere handel trenger du en "sikker" server, som er en server som håndterer kryptert informasjon. Dette betyr at når dine kunder kommuniserer med en slik server, blir informasjon som f.eks. kredittkortnummer skjult under transaksjonen.

Sikker server er en tjeneste som følger med mange ordninger for serverleie i USA, men dette ofte regnes som en ekstratjeneste i Norge.

Selg andres varer

En annen måte å drive salg på, er å selge andres varer mot provisjon. Flere og flere aktører som bokhandelen Amazon, plateforretningen CDNow, sportshandelen Fogdog og programvareforretningen Beyond gir deg prosenter av salg som skapes gjennom din webtjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.