Xiaomi Mi Mix har nesten ikke skjermkanter

84 prosent av flaten er skjerm!

Kinesernes nye telefon hadde ikke vært mulig uten norsk teknologi.

NESTEN KANTLØS: Kinesiske Xiaomi har lansert en ganske oppsiktsvekkende telefon i Mi Mix. Foto: Xiaomi
NESTEN KANTLØS: Kinesiske Xiaomi har lansert en ganske oppsiktsvekkende telefon i Mi Mix. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske Xiaomi er en av verdens største mobilprodusenter og fikk gode skussmål fra vår side da vi testet den gjeldende toppmodellen, Mi 5, tidligere i år.

Nå slår kineserne på stortromma igjen. I går lanserte Xiaomi to nye telefoner, og den største er den mest oppsiktsvekkende – Xiaomi Mi Mix, designet av Philippe Starck.

Gigantskjerm

Skjermen på Mix er 6,4 tommer over diagonalen, og som du ser på bildene er den nesten helt uten kanter på tre av sidene.

Våre utregninger viser at den 6,4-tommers skjermen utgjør drøye 84 prosent av det totale fotavtrykket, og det gjør Xiaomis nye modell til markedes beste telefon med tanke på skjerm versus fotavtrykk:

Modell Skjerm (tommer) Prosent skjermflate
Xiaomi Mix6,484,02 %
Samsung Galaxy Note 75,778,96 %
Huawei Mate 8678,38 %
Huawei Ascend Mate 7678,04 %
Sasmung Galaxy S6 Edge Plus5,776,53 %
LG G35,576,41 %

Målene er nemlig «bare» 158,8 millimeter i høyden og 81,9 millimeter i bredden. Dermed er den for eksempel både lavere og smalere enn Nexus 6, men med en skjerm som måler en drøy centimeter mer over diagonalen.

Tykkelsen er for øvrig oppgitt til 7,9 millimeter.

FRONTKAMERA I BUNNEN: For å gjøre rammene tynne, har Xiaomi vært nødt til å flytte frontkameraet til bunnen. Norsk teknologi bidrar til å flytte nærhetssensoren bak skjermen. Foto: Xiaomi
FRONTKAMERA I BUNNEN: For å gjøre rammene tynne, har Xiaomi vært nødt til å flytte frontkameraet til bunnen. Norsk teknologi bidrar til å flytte nærhetssensoren bak skjermen. Foto: Xiaomi Vis mer

Norsk teknologi

Det er ikke bare skjermen som imponerer her. Xiaomi har valgt maskinvare fra øverste hylle ellers, med den splitter nye Snapdragon 821-prosessoren innabords, 4 GB eller 6 GB med arbeidsminne og 128 GB eller 256 GB med lagringsplass.

Batteriet er heller ikke til å kimse av, med kapasitet på 4.400 mAh.

Men hvor er frontkameraet, høyttaleren og sensoren som slukker skjermen når du holder den inntil hodet?

Jo, nå skal du høre. Frontkameraet er plassert i feltet på bunnen av telefonen, så optimalt sett bør den snus opp/ned når man tar selfies.

Samtalehøyttaler finnes ikke; her brukes heller teknologi som gjør at metallet vibrerer slik at du hører motparten. Sensoren som slukker skjermen er byttet ut med en ultralydsensor som fungerer på samme måte. Denne teknologien er utviklet av norske Elliptic Labs.

– Vi har jobbet med Xiaomi i over 2 år for å få dette til. Xiaomi er nå først i verden med denne teknologien, hvor høyttaler og andre sensorer kan skjules bak skjermglasset. Andre vil komme etter, men vi har 16-18 måneders forsprang, sier Laila Danielsen, sjef for Elliptic Labs, til NRK.

Kommer i første omgang til Kina

Om vi noen gang får se Mix i norske butikker er nok heller tvilsomt, så om det brenner i lommeboka blir du nok nødt til å bestille den fra Kina.

Der kommer den i salg fra 4. november, med en prislapp på henholdsvis 3499 og 3999 yuan for 4 GB/128 GB og 6 GB/256 GB-modellene.

Det skulle bety cirka 4.300 kroner og 4.900 kroner. I tillegg kommer selvsagt frakt, fortollingsgebyr og norsk moms om du bestiller den til Norge, men vær klar over at den, i likhet med Mi 5, ikke støtter 800MHz-båndet, som vil gjøre at du noen steder kan mangle 4G-dekning; spesielt i grisgrendte strøk.

Men sa du ikke to telefoner?

Jovisst! Selv om den ikke fikk like mye blæst, lanserte Xiaomi også Mi Note 2, og i motsetning til Mix har den støtte for 800MHz-båndet, som betyr at den bør fungere helt fint også her til lands.

Det kan også tyde på at Xiaomi satser på en bredere internasjonal lansering av Mi Note 2.

IKKE SÅ VELDIG ULIK: Xiaomi Mi Note 2 kan i stor grad minne om Edge-modellene fra Samsung. Foto: Xiaomi
IKKE SÅ VELDIG ULIK: Xiaomi Mi Note 2 kan i stor grad minne om Edge-modellene fra Samsung. Foto: Xiaomi Vis mer

I likhet med Mix har også denne Snapdragon 821-prosessor, inntil 6 GB arbeidsminne og inntil 128 GB internminne.

Den kan i stor grad minne om Samsung Galaxy S7 Edge, der skjermen buer over kanten, er av AMOLED-typen og har en størrelse på 5,7 tommer.

Ellers er batterikapasiteten oppgitt til 4070 mAh, tykkelsen på 7,6 mm og kameraoppløsningen på 22 megapiksler for å nevne noe.

Her er prisene i Kina henholdsvis 2799 yuan for 4 GB/64 GB og 3299 yuan for 6 GB/128 GB, eller da cirka 3.400 og 4.000 kroner respektivt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer