Adobe klar med Photoshop Touch for mobilen

Nå forsvinner nok et behov for PC.

Avansert fotoredigering er ikke lenger uløselig knyttet til PC-en. Med Photoshop Touch kan du utføre omfattende redigering på mobilen, selv på svære bildefiler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Avansert fotoredigering er ikke lenger uløselig knyttet til PC-en. Med Photoshop Touch kan du utføre omfattende redigering på mobilen, selv på svære bildefiler. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adobe har nettopp lansert Photoshop Touch til iPhone, iPod Touch og Android-mobiler. Appen koster 35 kroner, og tar redigering på mobile enheter til et helt nytt nivå.

Store bilder

Dette er først og fremst et verktøy beregnet for bilder du har tatt med mobilkameraet, som stadig flere bruker som sitt primære fotografiapparat. Men det kan også være andre bilder du måtte ha liggende på mobilen eller som er hentet via utklippstavlen, for eksempel bilder fra nettsider.

Bildefiler på inntil 12 megapiksler kan åpnes, redigeres, og lagres - enten til telefonen, eller på nett i Adobe Creative Cloud. Alle brukere får inntil 2 GB gratis lagringsplass i denne nettskytjenesten.

Les også: Her kan du laste ned Photoshop - men er det lovlig?

Dette kan du gjøre

Funksjonaliteten er kraftig, og inkluderer blant annet arbeid med lag («layers»), justering av lys, farger og fargenivå, avanserte markeringsverktøy, fjerning av uønskede elementer og mye, mye mer som du er vant til fra Photoshop for PC og Mac.

Bilder kan forstørres inntil 400%, noe som gir god kontroll over detaljene. Man kan også autokorrigere farger og lys, noe Photoshop er kjent for å være sterk på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer