Fikk bilder slettet for godt

Adobe Lightroom-oppdatering gikk galt

Brukerne fortviler etter at en oppdatering av Lightroom-appen til iPhone og iPad slettet alle bilder og presets.

KRISE: En ny oppdatering av Lightroom til iOS har ført til at flere brukere har fått bilder m.m. slettet. Foto: Moritz Wolf / Imagebroker / NTB Scanpix
KRISE: En ny oppdatering av Lightroom til iOS har ført til at flere brukere har fått bilder m.m. slettet. Foto: Moritz Wolf / Imagebroker / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det hender at det oppstår problemer på grunn av en oppdatering, men denne siste blunderen fra Adobe er av den svært uheldige sorten.

Nylig ble Lightroom-appen til iOS sluppet i ny versjon, og det tok ikke lang tid før flere brukere rapporterte at både bilder og presets var borte etter at de hadde installert oppdateringen.

Fotonettstedet PetaPixel var de første som meldte om saken.

Adobe skal siden ha rettet opp i feilen, men skaden var allerede skjedd. Selskapet bekrefter nemlig at bildene og dataene er borte for godt.

Frustrerte brukere

I Photoshops brukerforum og på sosiale medier skal flere ha luftet sin frustrasjon.

Det er alt fra folk som har mistet tusenvis av bilder, til årevis med bilderedigeringer og presets verdt tusenvis av kroner.

I en offisiell uttalelse beklager Adobe overfor brukerne.

- Vi vet hvor frustrerende og oppførende dette vil være for dem som er rammet, og vi beklager på det sterkeste, skriver selskapet.

Sjekk iPhone-backupen

I samme uttalelse presiserer de at det spesielt er mobilbrukere uten et Adobe Cloud-abonnement, samt abonnenter med bilder og presets som ikke har vært synkronisert opp mot skyen ved oppdateringstidspunktet, som har vært rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.