ADSL ut - VDSL ny superrask Internett-tilknytning?

Telenor vil ikke tape kunder til Bredbåndsfabrikken, NextGenTel og andre bredbåndsleverandører. Allerede før ADSL er tilgjengelig for deg og meg, begynner uttestingen av VDSL. Er du blant Telenors utvalgte, kan du se frem til eventyrlige muligheter over dine eksisterende telefonlinjer, allerede i neste måned!

Publisert

VDSL (Very high-speed Digital Subscriber Line) er storebroren i DSL-familien. Den muliggjør overføringshastigheter på inntil 25 Mbit/s i første omgang. Dette tilsvarer digital overføring av 5 TV-kanaler samtidig, i tillegg til lynrask Internett-surfing med en rekke interaktive tjenester.

TV, Internett og telefoni fra en liten boks

Du tror kanskje dette er fjern fremtid? Faktum er at allerede denne høsten begynner Telenor uttesting av teknologien, som første aktør i Europa. Potensielle innholdsleverandører må med andre ord komme raskt på banen, og Telenor er allerede i dialog med NRK om leveranse av forskjellige innholdstilbud.

I første omgang er det snakk om 1000 husstander i Sandnes og Stavanger (senere også Oslo, Beito og Svolvær), som skal få prøve teknologien gratis i en begrenset periode. Disse vil bli utstyrt med en tilkoblingsboks for inntil tre TV-apparater, ISDN og analoge telefoner, samt Internett-tilknytning for PCer på 2 Mbit/s begge veier.

I den første prøveperioden vil husstandene kunne velge mellom 30 digitale TV-kanaler fra Canal Digital. Dersom du har flere TV-apparater, er det ikke noe problem å se på forskjellige kanaler på de forskjellige apparatene. Den raske overføringshastigheten muliggjør i utgangspunktet tre TV-kanaler samtidig, i god DVD-kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer