iPhone og pacemaker

Advarer disse mot iPhone

Apple med råd til pacemakerbrukere.

HOLD PÅ AVSTAND: På grunn av mulig magnetisk interferens må du holde nyere iPhoner i trygg avstand fra medisinsk utstyr som pacemakere. Foto: Kirsti Østvang
HOLD PÅ AVSTAND: På grunn av mulig magnetisk interferens må du holde nyere iPhoner i trygg avstand fra medisinsk utstyr som pacemakere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Apple introduserte iPhone 12 med den nye magnetiske MagSafe-kontakten, gikk selskapet ut med en advarsel om at den nye ladingen kunne by på trøbbel for pacemakerbrukere.

Oppdaterte råd

Advarselen kom etter at amerikanske leger publiserte en rapport som viste at magnetene i iPhone 12 var sterke nok til å kunne sette en pacemaker på pause bare ved å være i nærheten.

- iPhone inneholder magneter i tillegg til komponenter og radioer som avgir elektromagnetiske strålingsfelt. Disse magnetene og elektromagnetiske feltene kan forstyrre medisinsk utstyr, som pacemakere og hjertestartere, skrev Apple i et støttedokument.

Apples anbefaling var å ha iPhone og MagSafe-tilbehør på trygg avstand fra implantatet; over 15 centimeter ved vanlig i bruk og over 30 centimeter når iPhonen lades trådløst.

I januar i år skal Apple ha oppdatert støttedokumentet til å inkludere nyere iPhone-modeller, iPhone 13 og iPhone 14.

Produkter som AirPods, Apple Watch, HomePod, iPad og Mac står også på lista.

- Rådfør deg med legen og produsenten av det medisinske utstyret for å få spesifikke retningslinjer, skriver Apple i dokumentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.