Advarer iPhone-brukere

- Noen lytter til deg.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer
Publisert

- Ser du denne oransje prikken øverst på din iPhone, bør du få hjelp raskt, advarer tiktoker @mrjamienyland som har over 2,4 millioner abonnenter.

I en video han har lagt ut på det sosiale mediet forklarer mrjamienyland at dersom det oransje lyset lyser, betyr det at mikrofonen er i bruk.

- Det betyr at noen lytter til deg, advarer han.

TIPS: Synes du lyden på telefonen din er lav? Da bør du ta en titt på dette tipset! Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer

- Noen lytter

- Det har vært overalt i nyhetene, og faktum er at denne prikken er en advarsel fra Apple om at noen bruker mikrofonen din uten din tillatelse. Hvis du ikke har noen apper åpner og den fortsatt er synlig, betyr det at noen spionerer på mobilen din eller lytter til samtalene dine, fortsetter han.

Tiktokeren har fått en rekke kommentarer på videoen sin, der en flere personer skriver at dette var helt nytt for dem.

- Jeg blir veldig redd nå, skriver en av de mange som har kommentert på videoen.

Ikke nødvendigvis skummelt

Selv om det stemmer at den oransje prikken betyr at iPhone-mikrofonen er i bruk av en app, betyr det ikke nødvendigvis at det er noen som spionerer på deg. På sine nettsider forklarer Apple at den oransje indikatoren betyr at mikrofonen brukes av en app på iPhone.

Samtidig kan det også være en indikasjon på at en app gjør noe den ikke har lov til, i hvert fall om du får opp en av prikkene når det ikke er noen grunn til det, som mrjamienyland advarer mot.

Dersom du drar ned kontrollsenteret i løpet av noen minutter, vil du se hvilken app som har hatt tilgang på hvilken sensor. Dette i tilfelle du ikke fikk med deg indikatoren i første omgang.

PS. En grønn prikk betyr at kameraet eller kameraet og mikrofonen brukes av en app på iPhone.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer