iPhone 12 pacemaker

Advarer mot iPhone 12

Magneter kan forstyrre medisinsk utstyr.

MAGSAFE: iPhone 12 har MagSafe-kontakt for trådløs lading og tilkobling av tilbehør, som denne kortholderen. Foto: Kirsti Østvang
MAGSAFE: iPhone 12 har MagSafe-kontakt for trådløs lading og tilkobling av tilbehør, som denne kortholderen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I de nye iPhone 12-mobilene meldte Apples MagSafe-kontakt sin tilbakekomst i form av en magnetisk ladekontakt og feste for tilbehør på baksiden.

Nå viser det seg at de ekstra magnetene i iPhone 12-modellene kan føre til forstyrrelse for medisinsk utstyr som pacemakere og hjertestartere. Det melder flere amerikanske medier, deriblant MacRumors, som skriver at Apple har oppdatert et støttedokument med informasjon om dette.

– iPhone inneholder magneter i tillegg til komponenter og radioer som avgir elektromagnetiske strålingsfelt. Disse magnetene og elektromagnetiske feltene kan forstyrre medisinsk utstyr, som pacemakere og hjertestartere, skriver Apple.

Selskapet legger til at selv om alle iPhone 12-modellene inneholder flere magneter enn tidligere iPhoner, ventes de ikke å utgjøre større fare for forstyrrelse av medisinsk utstyr.

Satte utstyr på pause

Advarselen ble publisert etter at flere leger publiserte et forskningsdokument som omhandler det at nye smarttelefoner kan forstyrre medisinsk utstyr.

Blant annet ble det avdekket gjennom testing av iPhone 12. Legene fant ut at mobilen satte et defibrillatorimplantat på pause bare ved å være i nærheten av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer