iPhone på motorsykkel

Advarer mot iPhone på motorsykkel

Kan ødelegge bildekvaliteten til kameraet.

ADVARER: Apple anbefaler at du ikke fester en nyere iPhone til en motorsykkel. Foto: Shutterstock/NTB
ADVARER: Apple anbefaler at du ikke fester en nyere iPhone til en motorsykkel. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Har du en iPhone som du pleier å feste til motorsykkelen når du er ute og kjører, bør du vurdere å slutte med det. Apple advarer nemlig mot å feste en nyere iPhone på motorsykkelstyret.

sitt støtteforum skriver Apple at sterke vibrasjoner, spesielt de som genereres fra MC-motorer, kan påvirke iPhonens kamerasystem.

Modellene det gjelder er iPhone 7 og nyere, samt iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Disse enhetene har optisk bildestabilisator (OIS) og avansert autofokus som skal redusere uskarphet når man tar bilder og videoopptak.

Disse komponentene er også ømfintlige, og kan ifølge Apple ta skade av sterke vibrasjoner som igjen kan føre til at maskinvaren blir påvirket og at bildekvaliteten for både foto og video blir dårligere.

– Det anbefales å unngå å utsette iPhonen din for sterke vibrasjoner, skriver Apple.

Nettstedet MacRumors, som var først ute med saken, skriver at det er uklart om hvorfor Apple la ut støtteinnlegget nå, men påpeker at det opp gjennom årene har vært flere rapporter og innlegg på diskusjonsfora om at iPhone-kameraer kan ha tatt skade som følge av det Apple nå advarer mot.

PS. Dersom du ønsker å feste en iPhone til en moped eller skuter, hvis motorer – både elektriske og bensin – har mindre vibrasjoner, anbefaler Apple at du bruker et feste med vibrasjonsdemper for å minske risikoen for at kamerasystemet påvirkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer