Advarer: - Som en skattekiste

Iphone-passkoden kan gi tyver tilgang til dataene og pengene dine.

IPHONE: Har tyven tilgang til koden din, har den tilgang til «alt» på Iphonen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
IPHONE: Har tyven tilgang til koden din, har den tilgang til «alt» på Iphonen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som ser ut som en ny tyveritrend, har blusset opp i flere steder i USA. Deriblant på Manhattan i New York.

Nettstedet The Wall Street Journal har snakket med flere som har opplevd å få Iphonen stjålet og deretter bankkontoen tappet for flere tusen kroner. I tillegg har flere mistet tilgang til kontoene sine.

Alt tyvene har brukt er den sekssifrede pinkoden som brukeren har satt.

Får tilgang til «alt»

Denne har de klart å få tilgang til ved å observere offeret og at personen åpner mobilen med passkoden, skriver avisa. Dette blant annet ved å smugfilme offeret eller ved å ta kontakt med personen på byen og få den til å åpne mobilen.

Når tyven har stjålet Iphonen og har tilgang på passkoden, får den tilgang til en rekke data på mobilen og kan enkelt bytte Apple ID-passord og stenge Iphonens eier ute.

Nylig advarte politiet i Norge om en ny tyveritrend etter meldinger om at en rekke mobiltelefoner ble stjålet. Blant annet ble et tosifret antall stjålne mobiltelefoner funnet i en strøkasse i Oslo.

- En skattekiste

Tyven får også tilgang til alt som er lagret i Icloud, og kanskje enda verre: ettersom mange banker lar deg logge inn med passkoden, får tyven også tilgang til pengene dine. De kan også sende penger via Apple pay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.