AirPlay til PC og Mac

Du må ikke ha Apple TV eller forsterker med AirPlay for å strømme musikken trådløst hjemme.

Du MÅ ikke ha en forsterker med AirPlay eller AppleTV for å sende musikk trådløst hjemme.
Du MÅ ikke ha en forsterker med AirPlay eller AppleTV for å sende musikk trådløst hjemme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I våre øyne er AirPlay noe av det beste Apple byr på i sine produkter. Så lenge to AirPlay-kompatible enheter befinner seg på det samme trådløse nettverket, er det såre enkelt å strømme musikk, video og bilder fra den ene enheten til den andre.

Vel å merke er det kun lydbiten Apple lisensierer til tredjeparter, slik at produsenter av forsterkere og annet utstyr kan lage sine produkter AirPlay-kompatible. Dermed kan du sitte i sofaen, åpne Spotify og i løpet av et par trykk spilles musikken trådløst på stereoanlegget.

Har du ikke en AirPlay-kompatibel forsterker, selger Apple også Apple TV, som også fungerer som AirPlay-mottaker (både for musikk, video og bilder).

Les også: Dette er AirPlay

Gjør PC-en til en AirPlay-mottaker

Skal du strømme musikk, trenger du dog hverken Apple TV eller en forsterker med AirPlay. Ulike programvareløsninger lar deg bruke både PC og mobiltelefoner som AirPlay-mottakere, så har du allerede en PC i stua som er koblet til stereoanlegget, kan du sende musikken trådløst via AirPlay til den.

Her er programmene som hjelper deg:

Windows
Shairport4w er et portabelt program (altså som ikke krever noen installasjon) som du kjører på PC-en, og så dukker den opp som AirPlay-mottaker når du trykker på AirPlay-knappen på iOS-enheten.

Mac
Tilsvarende løsning for Mac er AirMac. Last ned siste versjon (den det står source bak er selve kildekoden, så du vil i skrivende stund typisk laste ned 0.4-versjonen), pakk ut og start opp, så havner den på menylinja på toppen, og så skal Mac-en opp som en AirPlay-enhet i nettverket. Vi må innrømme at den ikke dukket opp da vi testet, så muligens er det ikke kompatibelt med den siste OS X-utgaven, Mountain Lion.

Linux
Linux-brukere kan også bruke maskinen som AirPlay-mottaker; da ved å utvide Boxee, Plex eller XBMC. Det innebærer å installere et Pyhton-skript som heter Airplayer, og du finner instruksjonene bak lenka du nettopp passerte.

Android
Har du en Android-telefon liggende, kan også den fungere som AirPlay-mottaker. Da installerer du Airbubble (Google Play, gratis), men gratisversjonen fungerer kun i 30 minutter før du må starte den på nytt, eller låse den opp for drøye 11 kroner.

Vi minner også om at du også kan sende både musikk, bilder og video fra en Android-telefon til en AirPlay-mottaker, men da bare innhold du har lokalt på telefonen (og ikke strømme fra Spotify, f.eks.). Det løser du med DoubleTwist; laget av ingen ringere enn DVD-Jon.

(Tidligere fantes det også AirPlay-mottaker-apper for iOS, men disse har blitt fjernet fra App store.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer