AirPlay til PC og Mac

Du må ikke ha Apple TV eller forsterker med AirPlay for å strømme musikken trådløst hjemme.

Du MÅ ikke ha en forsterker med AirPlay eller AppleTV for å sende musikk trådløst hjemme.
Du MÅ ikke ha en forsterker med AirPlay eller AppleTV for å sende musikk trådløst hjemme. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I våre øyne er AirPlay noe av det beste Apple byr på i sine produkter. Så lenge to AirPlay-kompatible enheter befinner seg på det samme trådløse nettverket, er det såre enkelt å strømme musikk, video og bilder fra den ene enheten til den andre.

Vel å merke er det kun lydbiten Apple lisensierer til tredjeparter, slik at produsenter av forsterkere og annet utstyr kan lage sine produkter AirPlay-kompatible. Dermed kan du sitte i sofaen, åpne Spotify og i løpet av et par trykk spilles musikken trådløst på stereoanlegget.

Har du ikke en AirPlay-kompatibel forsterker, selger Apple også Apple TV, som også fungerer som AirPlay-mottaker (både for musikk, video og bilder).

Les også: Dette er AirPlay

Gjør PC-en til en AirPlay-mottaker

Skal du strømme musikk, trenger du dog hverken Apple TV eller en forsterker med AirPlay. Ulike programvareløsninger lar deg bruke både PC og mobiltelefoner som AirPlay-mottakere, så har du allerede en PC i stua som er koblet til stereoanlegget, kan du sende musikken trådløst via AirPlay til den.

Her er programmene som hjelper deg:

WindowsShairport4w er et portabelt program (altså som ikke krever noen installasjon) som du kjører på PC-en, og så dukker den opp som AirPlay-mottaker når du trykker på AirPlay-knappen på iOS-enheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer