Lag egne påminnelser på Android

Aldri mer glemsk med denne appen

Smart bruk av delingsmenyen i Android.

LAG EN HUSKELAPP: Med appen Remindee kan du enkelt lage deg et varsel som tikker inn til ønsket tid. Foto: Pål Joakim Pollen
LAG EN HUSKELAPP: Med appen Remindee kan du enkelt lage deg et varsel som tikker inn til ønsket tid. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er ikke akkurat manko på huskelisteapper til mobiltelefonen, og mange sverger til Evernote, Wunderlist, Google Keep eller en av de andre for å holde styr på det de må huske på.

Befriende enkel er imidlertid Android-appen Remindee. Med den kan du lage et fremtidig varsel av nært sagt alt du måtte snuble over på telefonen, enten det er en artikkel du vil minne deg selv på å lese senere, en SMS du ikke har tid til å svare på med en gang eller en film du fikk lyst til å leie i helga.

Svært enkel i bruk

Det er egentlig ikke så veldig mye å skrive om denne appen. Når du har installert den på telefonen, blir den tilgjengelig i delingsmenyen på telefonen.

Altså kan du, i hvilken som helst app som har en delingsknapp, trykke på den og velge «Remind me». Dernest angir du bare når du ønsker at det skal sprette opp et varsel på telefonen, og så gjør det det når tidspunktet inntreffer.

Her er et eksempel. Jeg ser i Filmgrail-appen at den nye Pixar-filmen «Coco» har première et par uker frem i tid. Den kunne ha vært artig å se på kino, men kommer jeg til å huske å bestille billetter et par dager før? Neppe.

Først trykker jeg på del-knappen og velger deretter «Remind me»:

Aldri mer glemsk med denne appen

Da spretter det opp en boks med innholdet, og som kan redigeres om du vil. Nederst angir du tidspunktet du vil bli varslet – her har vi valgt på kveldstid et par dager før premièredatoen:

Aldri mer glemsk med denne appen

Og så er det bare å trykke «set reminder» og glemme hele greia, til du bli varslet om det.

Mangler du delingsknapp?

Det kan selvsagt hende at appen du bruker ikke har noen delingsknapp, og et kjekt triks da kan være å ta et skjermbilde for deretter å gå til delingsmenyen derfra.

På Android er standardsnarveien å trykke på strømknappen og volum ned-knappen samtidig for å ta et skjermbilde. På de fleste telefoner får du mulighet til å dele et skjermbilde umiddelbart.

En annen mulighet er å merke tekst du vil lage varsel av ved å holde fingeren nede på teksten og eventuelt styre fra- og til-merkingen. Dernest kan du trykke på «del». I Remindee-oppsettet kan du også velge hvorvidt du vil at appen skal sprette opp hver gang du kopierer tekst.

Åpner du selve Remindee-appen kan du se en liste over varsler som venter, og også over de som allerede har passert. Via …-knappen øverst til høyre kan du også lage et nytt varsel om du bare kommer på noe du må huske.

Remindee for Android (Play butikk, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer