Slik bruker du vateret i kamera-appen til iOS

Aldri mer skjeve motiver med dette kameratrikset

Rett opp bildene før du tar dem.

VATER: iPhone-kameraet har et innebygd vater som kan hjelpe deg når du skal ta bilder av dokumenter. Foto: Kirsti Østvang
VATER: iPhone-kameraet har et innebygd vater som kan hjelpe deg når du skal ta bilder av dokumenter. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Å ta bilder ovenfra og ned - eller omvendt - og treffe vinkelrett på flaten er ingen enkel sak. Det må ofte mye justering til for å holde mobilkameraet slik at det blir helt riktig.

Men visste du at iPhone-kameraet har et innebygd vater som kan hjelpe deg i så måte?

Vi oppdaget det nylig selv ved en tilfeldighet. Da vi skulle ta bilde av et ark på et bord, så vi plutselig to trådkors (+-tegn) som rørte på seg. Vi justerte deretter iPhonen, og så at det bare var ett - åpenbart da pekte vi kameraet helt rett.

Det kan se ut til at kameraet i iOS fikk et innebygd vater i iOS 11, ifølge denne artikkelen fra Cult of Mac, men det virker som de færreste kjenner til den.

Kjekt til dokumentskanning

Ifølge MacRumors dukker vateret kun opp når du peker kameraet rett ned eller opp på noe. Og som de påpeker, kan dette være spesielt kjekt når du skal ta bilder av dokumenter og skanne de med såkalt OCR; optisk tegngjenkjenning.

Vi har vel alle opplevd å skanne dokumenter med mobilkameraet, og så blir de skjeve fordi man ikke har holdt kameraet riktig. Denne funksjonen gjør forhåpentligvis at man unngår dette.

Skru på rutenett

For å ta å bruk vateret, må du ha skrudd på rutenett i Kamera-appen. Det gjør du ved å gå til Innstillinger > Kamera og skru på bryteren ved siden av Rutenett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer