Billigst på fri data

Aldri tom for mobildata

Her er abonnementene du kan velge blant om du ikke vil tenke på hvor mye data du bruker.

FRI BRUK: Det finnes en god håndfull abonnementer i Norge som tilbyr ubegrenset med data. Vi har sammenliknet dem. Foto: Shutterstock / NTB
FRI BRUK: Det finnes en god håndfull abonnementer i Norge som tilbyr ubegrenset med data. Vi har sammenliknet dem. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere norske mobiloperatører tilbyr nå abonnementer med ubegrenset data, altså der du aldri vil oppleve at telefonen blir ubrukelig på grunn av at hastigheten blir kraftig strupet.

Reduserer farten

Riktignok er det ingen norske operatører som tilbyr absolutt fri data uten fartsbegrensninger – samtlige av de største abonnementene har en gitt mengde data der du får hastigheten du betaler for (100 GB hos de fleste), og når den kvoten eventuelt brukes opp, reduserer samtlige farten til 3 megabit per sekund (Mbps).

Da vil du nok oppleve at alt tar litt mer tid, enten du åpner en nettside, laster opp et bilde eller starter en YouTube-video, men 3 Mbps er faktisk tilstrekkelig til å strømme HD-video på Netflix, så det vil likevel gå ganske fint å bruke telefonen.

Lenger ned har vi laget en kalkulator som viser hvor lang tid det tar å laste ned ting med ulike nedlastingshastigheter.

Ikke bare fart og pris

Annet enn pris og maksimal hastighet er det også forskjeller på hvorvidt du kan bruke et ekstra SIM-kort med abonnementet (kjekt å putte i en 4G-ruter eller gammel telefon på hytta for å gi alle nettilgang, for eksempel), samt hvor mye mobildata du får utenfor Norges, men innenfor EUs grenser. Noen tilbyr også tilleggstjenester som du kanskje vil ha interesse av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer