Instagram gjør endringer i bildestrømmen

Algoritmen forsvinner ikke, men den skal vise nyere bilder først

I tillegg kan du selv bestemme når bildestrømmen skal oppdateres.

LEI AV Å SE GAMLE BILDER: Instagram har fått mange klager over at den algoritme-baserte bildestrømmen viser for mye gamle bilder for høyt oppe. Nå sier de at det skal endre seg. Foto: Kirsti Østvang
LEI AV Å SE GAMLE BILDER: Instagram har fått mange klager over at den algoritme-baserte bildestrømmen viser for mye gamle bilder for høyt oppe. Nå sier de at det skal endre seg. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Timingen kan være tilfeldig, men midt oppi den såkalte Cambridge Analytica-skandalen, annonserer Facebook-eide Instagram nå endringer som brukerne har etterlyst i flere år.

Ikke kronologisk, men

I et blogginnlegg melder de nemlig at den omstridte algoritmen, som har ført til at man ofte får opp gamle bilder før nye, blir endret, slik at nyere bilder får høyere prioritering.

Det var i 2016 at Instagram introduserte denne algoritmen, slik at bilder ble vist frem i den rekkefølgen tjenesten trodde du ønsket å se dem.

Men mange hadde slettes ikke noe sånt ønske, og synes at det har blitt vanskeligere å se de bildene de faktisk er interessert i å se.

Og så får man flere dager gamle bilder helt øverst, mens nyere bilder befinner seg langt nedover i bildestrømmen, om de kommer opp i det hele tatt.

Mange har ønska seg den kronologiske tidslinja tilbake, og det har til og med blitt oppretta en underskriftskampanje, som riktignok bare har blitt signert av drøye 26.000.

Etterlengtet knapp

I tillegg ser det ut til at Instagram fikser noe annet mange har irritert seg over, nemlig det at appen oppdaterer seg automatisk, noe som gjør at man ofte blir sendt øverst til bildestrømmen igjen; selv om man var 30 bilder lenger ned.

I stedet for den automatiske oppdateringen, skal du kunne trykke på en ny knapp kalt «New Posts», og så vil du bli sendt til toppen av bildestrømmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer