– Alle fingeravtrykk låser opp Galaxy S10

Gigantisk sikkerhetstabbe av Samsung, som lover å fikse problemet.

OOPS: Samsungs S10-modeller har en ultrasonisk fingeravtrykksleser som viser seg å ha store svakheter. Foto: Pål Joakim Pollen
OOPS: Samsungs S10-modeller har en ultrasonisk fingeravtrykksleser som viser seg å ha store svakheter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung er blant de få telefonprodusentene som byr på en såkalt ultrasonisk fingeravtrykksleser under glasset, som skal være sikrere enn de optiske variantene som sitter i mange andre telefoner fordi den skanner fingeren også i dybden.

Lures av skjermbeskytter

Nå rapporterer BBC om en kritisk svakhet i Samsungs fingeravtrykksleser, som blant annet finnes i S10-modellene.

En britisk dame brukte nemlig en skjermbeskytter hun hadde kjøpt for 30 kroner på eBay, og oppdaget at hun plutselig fikk låst opp telefonen med venstre tommel, selv om den fingeren ikke var registrert.

Da hun så ba mannen sin om å prøve, fikk han også låst opp telefonen. De satte etterpå en lignende skjermbeskytter på en annen S10-telefon, og der var erfaringen den samme.

Samsung skal tette hullet

Samsung har uttalt seg at de er klar over svakheten, og at de snart vil sende ut en oppdatering som tetter sikkerhetshullet. Årsaken skal være at skjermbeskytteren lager et luftrom mellom beskytteren og skjermglasset, som lurer sensoren.

I mellomtiden oppfordrer sørkoreanske KaKao bank folk med S10-telefoner om å slå av fingeravtrykksfunksjonen.

Vi testet akkurat på en kollegas S10+ med skjermbeskytter, men vi klarte ikke å reprodusere feilen hos oss, så det er ikke nødvendigvis slik at problemet er veldig utbredt.

Da Samsung lanserte sin S8-modell for to år siden, var ansiktsgjenkjenningen svært lett å lure:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer