iPhone 15

Alle ryktene så langt

Ny design, USB-C og to frontkameraer på en Ultra-modell.

REDESIGNES: Apples kommende iPhone kan bli rundere i kantene, ifølge ryktene. Foto: AppleInsider
REDESIGNES: Apples kommende iPhone kan bli rundere i kantene, ifølge ryktene. Foto: AppleInsider Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples neste toppmodell, iPhone 15, kommer ikke før til høsten. Ryktene har imidlertid for alvor begynt å komme, og i denne artikkelen oppsummerer vi de viktigste.

Ny design

Apple lanserte fire nye modeller i iPhone 14-serien i fjor, og det meste tyder på at de vil gjøre det samme i år med lanseringen av iPhone 15.

Ifølge lekkeren @ShrimpApplePro går selskapet også for samme skjermstørrelser som i fjor, altså kan vi vente oss:

  • iPhone 15 på 6,1"
  • iPhone 15 Plus på 6,7"
  • iPhone 15 Pro på 6,1"
  • iPhone 16 Pro Max (her ryktes det at denne blir omdøpt til Ultra) på 6,7"

Apple ventes også gjøre flere designendringer på de nye modellene. I sin rapport skriver ShrimpApplePro på Twitter at de skarpe kantene vil byttes ut med mer avrundede kanter, og på Pro-modellene vil også skjermkanten rundt mobilen bli tynnere.

Oppdatert 17.02.2023: 9to5Mac har sammen med 3D-tegneren Ian Zelbo skissert den kommende mobilen basert på en såkalt CAD-tegning fra Kina, der Foxconn setter sammen Apples produkter, skriver ITavisen.

Her kan vi se de nye mer avrundede kantene. En interessant detalj her er at kameraklumpen er tykkere enn før, noe som kan bety at kamerasensorene blir større. De avslører også at mobilen får USB-C.

Lekkede CAD-tegninger hevder å vise hvordan iPhone 15 kommer til å se ut. Foto: 9to5Mac/Ian Zelbo
Lekkede CAD-tegninger hevder å vise hvordan iPhone 15 kommer til å se ut. Foto: 9to5Mac/Ian Zelbo Vis mer

Dynamisk øy til alle

Ifølge lekkeren vil også alle de fire nye modellene bli utstyrt med Apples «Dynamic Island», som ble introdusert til iPhone 14 Pro og Pro Max i fjor høst.

Tidligere har den svært treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo uttalt at iPhone-produsenten også har planer om å fjerne de mekaniske knappene på de kommende Pro-modellene til fordel for trykksensitive knapper.

«ALLTID PÅ-SKJERM»: En Apple-ansatt viser Dinside noen av de nye funksjonene som blir å finne på den nye iPhone 14 Pro. Video: Kirsti Østvang Vis mer

Disse bruker haptisk tilbakemelding, slik at det føles som om man klikket på en bevegelig mekanisme uten at man faktisk gjør det. Dette kjenner vi fra hjemknappen på iPhone 7, 8 og SE, i tillegg til styreflaten på bærbare Mac-er.

Ifølge det danske teknologinettstedet Input gir det fordeler når det kommer til muligheten for å sikre høy vanntetthet, da det blir færre områder hvor vannet kan trenge inn.

To selfiekameraer

Et litt mindre troverdig rykte er at iPhone 15 Pro Ultra kan bli utstyrt med to frontkameraer.

Lekkeren Majin Bu har ikke like god historikk som andre når det gjelder Apple-rykter, så påstanden bør tas med en klype salt.

Ifølge AppleInsider kan to frontkameraer brukes til flere formål, som bedre dybdedatainnsamling eller større dybdeskarphet.

Første med USB-C?

Det er også knyttet stor spenning til hvorvidt de nye iPhone-modellene vil få USB-C-port.

EU har bestemt at alle smartmobiler, pluss det meste annet av forbrukerelektronikk må ha samme kontakt. Det betyr at Apple må bytte ut Lightning med USB-C på iPhone innen høsten 2024.

Ifølge analytiker Ming-Chi Kuo kommer neste års iPhone 15 til å bli første telefon fra Apple med USB-C.

Det gjenstår naturligvis å se om det stemmer, men vanligvis pålitelige Mark Gurman, journalist i Bloomberg, mener det samme, skriver 9to5Mac.

Følger Apple sin vanlige lanseringsplan kommer iPhone 15 til å bli lansert i september 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer