Animoji-triksene du bør kjenne til

Alt du kan gjøre med Apples animerte emojier

Har du iPhone X, kan du lage noen helt spesielle emojier.

FØLGER ANSIKTET: Med iPhone X kan du lage animerte emojier som følger dine egne ansiktsbevegelser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FØLGER ANSIKTET: Med iPhone X kan du lage animerte emojier som følger dine egne ansiktsbevegelser. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Vanlige, statiske emojier er bare såå 2017. Nå er det animerte emojier som gjelder.

Apple startet trenden med iPhone X og «Animoji» i fjor høst, deretter fulgte Samsung etter med noe de kaller for AR-humørikon i Galaxy S9. Sony lanserte sin variant med Xperia XZ2 i en app som kalles for 3D Creator.

Alle lar deg lage en eller annen form for animert emoji ved hjelp av kameraet, selv om de alle fungerer på forskjellige måter.

Både Apples iPhone X og Samsungs Galaxy S9 har nå animerte 3D-emojier som følger fjeset ditt. Men hvor bra fungerer de i praksis? Og hvilken er best? Vi tar på oss bæsjemaska for å sjekke! Vis mer

Mens både Samsung og Sonys løsning lar deg lage en emoji av deg selv, er Apples alternativ begrenset til eksisterende emoji-karakterer.

Vi har samlet sammen noen tips til hvordan du bruker Apples animojier.

Finnes i Meldinger-appen

Apple har foreløpig ikke laget en egen animoji-app. For å lage en animoji, må du bruke Meldinger-appen:

EN APP I MELDINGER-APPEN: Animoji-funksjonen er en egen app i Apples Meldinger-app. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
EN APP I MELDINGER-APPEN: Animoji-funksjonen er en egen app i Apples Meldinger-app. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
  • Åpne Meldinger-appen, og åpne en meldingstråd med en du vil sende animojien til.
  • Trykk på app-knappen til venstre for tekstfeltet.
  • Deretter trykk på animoji-knappen (med ape-ikonet).
  • På venstre side kan du velge hva slags type animoji du skal bruke.

Du har per i dag 16 karakterer å velge mellom:

Ape, robot, katt, hund, romvesen, rev, bæsj, gris, panda, kanin, kylling, enhjørning, løve, drage, hodeskalle og bjørn.

Send en animert emoji

Når du da har valgt karakter, er det bare å trykke på opptaksknappen for å lage den animerte emojien din. Du kan ta opp maks ti sekunder.

Når du er ferdig og klar for å sende, trykk på den blå oppover-pila.

Ønsker du å lagre opptaket, kan du trykke på det fra samtalevinduet, og så velge Arkiver for å lage det som en video i kamerarullen.

LAGRE ANIMOJIEN: Når du trykker på Arkiver, blir meldingen lagret som en videosnutt i kamerarullen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LAGRE ANIMOJIEN: Når du trykker på Arkiver, blir meldingen lagret som en videosnutt i kamerarullen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Deretter kan du sende den i andre apper, for eksempel Facebook Messenger.

Bytt karakter ETTER opptaket

Hvis du er fornøyd med meldingen du spilte inn, men gjerne skulle ha brukt enhjørning i stedet for rev, har en Reddit-bruker oppdaget at du kan bytte karakter etter opptaket.

Alt du trenger å gjøre er å velge en annen karakter fra listen til venstre; klippet forsvinner ikke så lenge du ikke trykker på slette-knappen!

Send klistremerker
Animojien din må faktisk ikke være en video, du kan også sende den som et «stillbilde» – eller klistremerke.

Gå til Meldinger-appen, hent opp animoji-grensesnittet, velg karakter, lag et ansikt og bare trykk på animojien. Da vil det havne i meldingsvinduet, klar for å sendes som et hvilket som helst klistremerke.

Dessverre er det ikke mulig å sende klistremerkene i andre meldingsapper, som Facebook Messenger, som du kan med Samsungs såkalte «AR-humørikon».

Spill inn lengre videoer

Når du lager en Animijo-video kan du som nevnt ta opp maks ti sekunder av gangen.

Ifølge nettstedet Romper.com finnes det imidlertid en «hack» som lar deg spille inn enda mer, ved at du bruker skjermopptak-funksjonen som er tilgjengelig fra kontrollsenteret.

Da kan du ta opp så lenge du vil, men da får du naturligvis med alt som skjer på skjermen.

Vil du bruke opptaket til noe, for eksempel å lage en Animoji Karaoke-video, må du hente det inn i en videoredigeringsapp og fjerne alt bortsett fra animojien din.

Enn så lenge finnes det ingen tredjepartsapper som tar i bruk animoji-funksjonalitet, da Apple ikke har åpnet dette såkalte API-et for utviklere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer