iPhone 2019: Dette sier ryktene

Alt vi «vet» om Apples neste toppmodell

Trippelkamera og Apple Pencil-støtte kan komme. 5G må trolig vente til 2020.

RYKTENE SVIRRER ALLEREDE: I september 2018 lanserte Apple iPhone Xs, Xs Max og Xr, men nå har teknoverden begynt å se videre på etterfølgerne. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB Scanpix
RYKTENE SVIRRER ALLEREDE: I september 2018 lanserte Apple iPhone Xs, Xs Max og Xr, men nå har teknoverden begynt å se videre på etterfølgerne. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppfølgerne til iPhone Xs, Xs Max og Xr er nærmer seg med stormskritt. Tradisjonelt bruker Apple å lansere nye telefoner i september, og så kommer de i salg i oktober.

Men hva kan vi forvente oss av de kommende mobilene? Dette sier ryktebørsen så langt.

iPhone 2019 i korte trekk:

  • Avdukes t̶r̶o̶l̶i̶g̶ 10. september 2019.
  • Lanseres trolig 20 september 2019.
  • Vil antagelig hete iPhone XI/iPhone 11/iPhone Pro.
  • Vil komme i tre størrelser.
  • OLED- og LCD-paneler.
  • Toppmodellen(e) kan få trippelkamera.
  • Kan få støtte for reversert lading.
  • Apple kan gjøre det utenkelige: bytte ut Lightning-porten med USB-C.
  • Endelig Apple Pencil-støtte?

Artikkelen vil bli oppdatert med nye rykter fortløpende, så lagre den som bokmerke om du er Apple-fan!

Bekreftet lansering: 10. september (Oppdatert 30. august)

Apple har sendt ut invitasjoner til lanseringen, og som forventet ble datoen 10. september – nærmere bestemt klokka 19 norsk tid.

Slik ser invitasjonen ut:

Alt vi «vet» om Apples neste toppmodell

Vanligvis bruker de «by invitation only», men som du ser er overskriften nå «by innovation only». Det tyder på at Apple har tenkt til å vise frem nye innovasjoner når iPhone 11-generasjonen lanseres.

Pro-modellen får ultravidvinkel - og egen, mindre penn? (oppdatert 24. august)

Jo nærmere vi kommer lanseringen av iPhone 11, jo flere rykter får vi. Bloomberg har denne uken kommet med en lengre utredning om alt vi kan forvente fra Apple den neste tiden, inkludert nye Apple Watch-modeller, nye iPad-er og en større MacBook Pro. Ja, og det kommer visst nye AirPods og HomePod-høyttalere.

Hva gjelder neste iPhone, «bekrefter» Bloomberg den nye Pro-navngivningen. Den store nyheten med iPhone Pro-modellene vil være det nye trippelkamera-systemet, der den nye, tredje sensoren vil være et ultravidvinkel-objektiv som vil gjøre det mulig å ta bilder i enda bredere synsfelt. Det skal også komme forbedringer som vil gi enda bedre bilder i dårlige lysforhold.

MINDRE PENN: Stemmer dette bildet, vil nye iPhone 11 Pro kunne brukes med en ny og mindre Apple Pencil. Foto: Olixar/MobileFun
MINDRE PENN: Stemmer dette bildet, vil nye iPhone 11 Pro kunne brukes med en ny og mindre Apple Pencil. Foto: Olixar/MobileFun Vis mer

Det har lenge gått løse rykter om at Apple vil gjøre det mulig å bruke sin digitale penn (Apple Pencil) også på iPhone, for å ta opp kampen mot Samsung, som har sin Galaxy Note-serie. Nå har imidlertid en dekselprodusent lagt ut bilder av et deksel til iPhone 11 Pro med plass til Apple Pencil, ifølge 9to5Mac.

Noen mener de er tvilsomme, men Macworld skriver samtidig Apple bør by på noe annet enn en større skjerm om de skal forsvare å kalle toppmodellene for «Pro».

Noen vil sikkert huske at Steve Jobs slett ikke var tilhenger av penn til iPhone, så det skal bli interessant å se om det er hold i disse ryktene.

For øvrig skriver Bloomberg også at 5G ikke vil være tilgjengelig på de nye iPhone-ene. Dette kommer i 2020.

Lanseringen kan være avslørt (oppdatert 16.08.19)

Nettstedet iHelp BR har kommet over filer i en fersk betautgave av iOS 13 som muligens avslører datoen for Apples iPhone-arrangement. iHelp BR har publisert en skjermdump fra betaen som viser datoen 10. september, samtidig som filen har navnet «HoldForRelease».

Datoen vil nok ikke komme som en overraskelse da Apple er kjent for å avholde det årlige iPhone-arrangementet på en tirsdag rundt midten av september.

I andre rykter hevdes det at Apple vil benytte samme OLED-panelmaterialer i iPhone 11 eller hva som blir det faktiske navnet på årets , som kommende Samsung Galaxy Note 10 og Galaxy S10. 9to5Mac skriver at iPhone X og iPhone Xs også benyttet OLED-paneler fra Samsung, men at de var spesialtilpasset av Apple. Ifølge de ferske rapportene blir ikke dette tilfellet med iPhone 11.

Hvis dette stemmer, blir OLED-skjermen til iPhone 11 mer eller tilsvarende Galaxy S10 og Note 10.

iPhone Pro? (oppdatert 12.08.19)

Twitter-brukeren CoinX, som ifølge 9to5Mac traff godt på navnene til fjorårets iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr, antyder at Apple vil bruke «Pro» i navnet til en av årets iPhoner.

«'Pro' for iPhone? Rare navnevalg de seneste årene», skriver CoinX på Twitter.

Hvis det stemmer, blir det faktisk første gang at en iPhone får «Pro» i navnet, og for øyeblikket virker det litt usikkert hva som eventuelt gjør den ene modellen – hvis det er kun én som heter det – mer «pro» enn de andre.

I andre rykter hevder president i SoftBank, Ken Miyauchi, at de nye iPhonene går i salg fredag 20. september, noe som passer godt overens med tidligere lanseringe. Apple pleier å annonsere en ny iPhone en tirsdag eller onsdag rundt midten av september, før den blir tilgjengelig i butikk fredag uken etter.

Det kan bety at «iPhone 11» blir avduket under et arrangement enten 10. eller 11. september. Som 9to5Mac påpeker, unngår Apple å avholde arrangementer 11. september, så 10. september er kanskje en mer aktuell dato i år.

Er det slik «iPhone 11» blir med et stort, kvadratisk trippelkamera? Foto: MobileFun
Er det slik «iPhone 11» blir med et stort, kvadratisk trippelkamera? Foto: MobileFun Vis mer

Nytt design bak (oppdatert 11.07.19)

Samtidig som det er ventet at årets iPhone-modeller vil se relativt lik ut som forgjengerne, hevdes Apple å gjøre noen forandringer. Det en bred oppfatning om at neste iPhone vil være utstyrt med et nytt trippelkamera plassert i en firkantet «kamerahump» på baksiden.

Den vanligvis treffsikre telefonlekkeren OnLeaks har sammen med nettstedet CashKaro publisert bilder av den kommende Apple-mobilen som viser at «iPhone XI» vil ha en heldekkende glassbakside med kamerahumpen inkludert. På dagens modeller er kamerahumpen utstyrt med en ramme av stål rundt seg, så på Xi-eren vil det altså gå mer i ett.

Foto: OnLeaks/CashKaro.com
Foto: OnLeaks/CashKaro.com Vis mer
Foto: OnLeaks/CashKaro.com
Foto: OnLeaks/CashKaro.com Vis mer

På bildene ser det også ut til at «mute»-knappen på siden får et nytt design hvor du skal bevege den opp og ned langs siden i stedet for bak og frem mot baksiden og fremsiden.

Men kanskje viktigst: stemmer de, ser det ut til at Apple beholder sin Lightning-kontakt i hvert fall ett år til.

Basert på lekkasjene har også dekselprodusenten Olixar laget konseptbilder som viser hvordan nye iPhone kommer til å bli (via 9to5Mac):

KONSEPTBILDE: Tilbehørsprodusenter er alltid ivrige med å lage konseptbilder av egne produkter med kommende mobiler. Dette skal være et iPhone XI-deksel. Foto: Olixar
KONSEPTBILDE: Tilbehørsprodusenter er alltid ivrige med å lage konseptbilder av egne produkter med kommende mobiler. Dette skal være et iPhone XI-deksel. Foto: Olixar Vis mer
NY KNAPP: Snart vil det bli en ny måte å dempe iPhone-lyden på, skal vi tro ryktene. Foto: Olixar
NY KNAPP: Snart vil det bli en ny måte å dempe iPhone-lyden på, skal vi tro ryktene. Foto: Olixar Vis mer

- Får støtte for to Bluetooth-lydoppkoblinger (oppdatert 27.05.19)

Kilden går ikke for å være den beste, men den japanske bloggen Mac Otakara siterer nå en asiatisk leverandørkjede på at Apples neste iPhone vil ha støtte for å kunne koble til to Bluetooth-hodetelefoner samtidig, skriver Apple Insider.

Nåværende iPhone-modeller kan bare koble til én lydprofil av gangen.

Samsung har hatt en lignende funksjon kalt «Dual Audio» i flere år, og det kommer godt med om man for eksempel vil dele hva man hører på med en venn, for eksempel hvis man ser film sammen på flyet. Eller så vil du kunne koble iPhone til bilens lydanlegg for å få veibeskrivelser via GPS samtidig som du hører på musikk via hodetelefonene.

Kan få kontroversiell kameraløsning (oppdatert 13.05.19)

Ingen ringere enn Mark Gurman har tvitrert et bilde av det som angivelig skal være en mal for deksler til de tre kommende iPhone-modellene.

Stemmer de, vil alle de tre modellene få et kvadratisk kameraoppsett, som mange har kritisert, både fordi den tar opp enda mer plass enn før og på grunn av objektivenes plassering. Eller enklere forklart: fordi det ser rotete ut.

For øvrig har Mark Gurman også skrevet i Bloomberg at det tredje objektivet på oppfølgerne til iPhone Xs og Xs Max vil være et ultravidvinkel-objektiv som vil åpne opp for enda større zoom-rekkevidde.

USB-C-kontakt? Ikke helt, men (oppdatert 30.04.19)

Vi har tidligere omtalt ryktene om at Apple beholder Lightning-kontakten også i årets iPhone-modeller, men ifølge nye rapporter fra den japanske bloggen Mac Otakara vil Apple inngå et visst kompromiss.

Fremfor å lansere en iPhone med kontakten, som blant annet benyttes i MacBook-ene og de nyeste iPad Pro-ene, planlegger Apple ifølge rapportene å legge ved en kraftig USB-C-lader på 18 watt i esken sammen med en USB-C- til Lightning-kabel.

Apple har fått kritikk for at iPhoner lader tregere enn Android-telefonene, noe som skyldes den spinkle standardladeren på 5 watt, men en 18-watts lader kan virkelig få sving på sakene.

- To nye OLED-modeller med trippelkamera (oppdatert 09.04.19)

Mens ryktene frem til nå har indikert at Apple i 2019 bare kommer med direkte oppfølgere til iPhone Xs, Xs Max og Xr, hevder det japanske nettstedet Mac Otakara at de i tillegg til såkalte «spec bumps» til Xs og Xr, vil komme med ytterligere to nye modeller, skriver 9to5Mac:

TRIPPELKAMERA: Slik vil iPhone XI og XI Max se ut, skal vi tro det japanske nettstedet Mac Otakara.
TRIPPELKAMERA: Slik vil iPhone XI og XI Max se ut, skal vi tro det japanske nettstedet Mac Otakara. Vis mer

En 6,1 og en 6,5 tommer med OLED-skjerm som begge vil komme med det nye trippelkamera-systemet Apples ryktes å ha på gang.

Altså vil det totalt være fem ulike iPhone-modeller, hvorav de to overnevnte også vil støtte omvendt lading, altså at du kan lade andre dingser trådløst på dem, og komme med en 19 watt-lader og USB-C til Lightning-kabel i esken.

Reversert trådløs lading (oppdatert 18.02.19)

MacRumors har fått tilgang på et investornotat fra Apple-kjenneren Ming-Chu Kuo som kan avsløre mange av årets Apple-planer. Han nevner for eksempel at 2019-iPhonene blir tilgjengelig i samme størrelse som fjorårets. Det vil si 5,8 (OLED), 6,1 (LCD) og 6,5 (OLED) tommer.

De tre modellene hevdes å få kraftigere antenne slik at de lettere kan navigere innendørs.

Analytikeren hevder samtidig at iPhonene, han nevner ikke hvilke(n), får reversert trådløs lading slik at de også kan lade opp andre enheter, for eksempel AirPods 2-etuiet. Huaweis Mate 20 Pro har slik funksjonalitet og kan lade opp andre dingser trådløst.

To ting Kuo også nevner er kraftigere Face ID-teknologi og frostet glass på baksiden av enhetene.

I tillegg gjentar analytikeren de tidligere ryktene om at Apple beholder Lightning-porten minst én iPhone-generasjon til.

- Beholder Lightning-porten (oppdatert 11.02.19)

Det har vært mye frem og tilbake om hva slags ladeport årets iPhone-modeller vil komme med. Det har versert flere rykter om at de vil bytte ut Lightning til fordel for USB-C, siden de gjorde det med iPad Pro i fjor høst.

Nå melder imidlertid nettstedet Mac Otakara at det ser ut til å bli Lightning-port på iPhone i 2019 også, skriver 9to5Mac.

Ikke bare vil de beholde egen ladeplugg, de kommer også til å fortsette å legge med den samme svake 5 watts-laderen, noe vi kritiserte Apple for i vår test av iPhone Xs Max.

Ifølge 9to5Mac skal dette være for å spare kostnader.

Stemmer påstanden, vil iPhone-eiere fremdeles måtte kjøpe den kraftigere 12-watts-laderen som følger med vanlige iPad-er.

- Dette er skuffende når Apple begynte å levere en 18-watts-lader med iPad Pro i fjor, og mange forventet at det skulle bli standard tilbehør på iPhone også, skriver 9to5Mac.

Farvel Lightning, hallo USB-C? (oppdatert 15.01.19)

Etter at Apple droppet sin omstridte Lightning-kontakt til fordel for bransjestandard USB-C i de nye iPad Pro-modellene lansert høsten 2018, har mange spekulert i om eller når det samme ville skje med iPhone.

Ifølge Boy Genius Report skriver det anerkjente nettstedet Mac Otakara at iPhone med støtte for USB-C vil kunne se dagens lys allerede i år. De påpeker dog at selskapet ikke har ferdigstilt designet for årets modeller, så det kan fort bli neste år før det blir en realitet.

WSJ: - Slipper tre modeller (oppdatert 11.01.19)

Det nyeste ryktet omkring Apples 2019-utgaver av iPhone kommer fra Wall Street Journal, som hevder at selskapet, som ventet, vil komme med tre modeller.

Det dreier seg om en oppfølger til den billigere modellen iPhone Xr med LCD-skjerm, sammen med to dyrere modeller med OLED-skjerm.

Flaggskipet ryktes også å få trippelkamera på baksiden, noe som sammenfaller med et nylig lekket bilde av mobilen som angivelig skal være basert på prototyper:

Hva vil iPhone 2019 hete?

Hvem vet!

Apple har gått nye veier i navngivingen av iPhone fra 2017, da de lanserte iPhone X. Og med iPhone Xs, Xs Max og Xr har de satt seg selv i en skvis, fordi de har gått gjennom alle tallene fra én til ti.

Årets navn har dessuten skapt en del forvirring. Noen mener Apple burde gått for iPhone XS og XL, i stedet for XS og Xs Max.

Ikke klarer folk å uttale navnet riktig heller; man skal jo liksom si «ten» og ikke «eks».

Så kanskje det bare er lurest å gå tilbake til det enkle igjen med iPhone 2019, altså iPhone 11? iPhone Pro eller bare Apple Phone har også allerede blitt foreslått.

Det forventes dog at Apple vil fortsette med tre størrelser for iPhone 2019; en 5,8 tommer, en 6,5 tommer og en 6,1 tommer.

Når lanseres iPhone 2019?

Som nevnt innledningsvis bruker Apple å lansere nye mobiler i begynnelsen av september, så vi antar at det samme vil skje i 2019.

I 2018 ble iPhone Xs, Xs Max og Xr lansert 12. september. iPhone Xs og Xs Max kom i salg 21. september, mens iPhone Xr kom i salg 26. oktober.

Ny prosessor: Apple A13

iPhone Xs, Xs Max og Xr kommer alle med Apples A12 Bionic-brikke.

Man forventer derfor at iPhone 2019 vil komme med en kraftigere variant, antagelig kalt A13.

Apple lager sine egne prosessorer sammen med et selskap kalt Taiwan Semiconductor (TSMC).

Design: Samme som før?

Foreløpig ser de fleste rapportene ut til å antyde at Apple ikke kommer til å gjøre noen store endringer med iPhone-designet i 2019. Det vil si at de neste modellene kommer til å se ut som iPhone X med sin berømte busslomme i toppen av skjermen.

Det verserer rykter om at busslomma både kommer til å bli mindre og forsvinne helt.

Sistnevnte på grunn av et Apple-patent som viser en mobil med hull i skjermen for frontkamera og infrarøde sensorer; høres det kjent ut? Huawei lanserte nylig en mobil med hull til selfiekamera, og Samsung ryktes å gjøres det samme med Galaxy S10.

Samtidig bruker Apple bare å beholde det samme designet i et par år, så i teorien skal det være duket for nye nytt.

Skjerm: OLED over hele linja?

Da Apple lanserte sine tre iPhone-modeller i 2018, kom de to dyreste modellene, iPhone Xs og Xs Max, med OLED-skjerm, mens den billigere iPhone Xr-utgaven hadde LCD.

OLED går for å være bedre teknologi, men er dyrere å produsere.

Mange håpet at alle tre 2018-modellene ville komme med OLED, men slik ble det altså ikke. Ryktene sier det vil skje i 2019 i stedet.

- Hvis det er mer enn tre nye modeller, kan det hende de beholder en LCD-utgave, skriver den sør-koreanske avisen ETNews.

Samtidig er prisen på OLED ganske høy, så da spørs det om Apple vil skru opp prisene på «budsjettmodellen» som ikke akkurat er så billig likevel.

OLED OG LCD: 2018-utgavene av iPhone bruker to forskjellige skjermtyper. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
OLED OG LCD: 2018-utgavene av iPhone bruker to forskjellige skjermtyper. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Det virker også være en utbredt oppfatning om at Apple kommer til å skrote 3D Touch fra iPhone-skjermene i 2019.

Funksjonen, som ble lansert med iPhone 6S, og som gjør det mulig å utføre ulike oppgaver med et hardt trykk på skjermen, har ikke slått an som forventet, og mange iPhone-brukere kjenner ikke til at den finnes en gang.

Kommer Touch ID tilbake?

I 2018 kvittet Apple seg helt med hjemknappen, og nå er det i stedet Face ID som gjelder for biometrisk autentisering på iPhone.

Men kan Touch ID gjøre comeback i 2019, ved at Apple legger fingeravtrykksleseren i skjermen, slik blant andre Huawei har gjort på Mate 20 Pro? Teknologien finnes, men det gjenstår å se om det finner vei til iPhone.

Kameraet: Fra to til tre objektiver?

Det verserer flere rykter om at iPhone 2019 vil gå fra dobbel- til trippelkamera. Både Taipei Times og Economic Daily hevder de vil øke antallet objektiver med ett. Hva slags oppsett det bli, vites foreløpig ikke.

Ifølge Bloomberg holder imidlertid Apple på å utvikle et 3d-dybdemålingssystem for det bakre kameraet likt det som ble lansert til frontkameraet i iPhone X. Det nye systemet vil brukes til AR-funksjonalitet, altså utvidet virkelighet, noe Apple har satset mye på de siste årene.

Huawei jobber visstnok med noe lignende, som vil gjøre det mulig å ta 3D-bilder, skriver Bloomberg.

5G? Tjanei

Surfing på mobilen over 5G-nettet blir stadig nærmere en realitet. Norske teleoperatører har såvidt begynt å teste 5G-nettet. Den kommersielle lanseringen her til lands er ikke før i 2020, men de første mobilene med støtte for 5G er på vei.

Qualcomm har akkurat lansert sin neste flaggskip-prosessor, Snapdragon 855, som kommer til å dukke opp i de fleste Android-toppmodeller i 2019. Blant nyhetene her er støtte for 5G.

Ifølge Bloomberg vil det imidlertid ikke komme en iPhone med 5G før hvert fall 2020. Ikke så overraskende, da Apple var sent ute med både 3G og 4G. Bloomberg antyder dog at avgjørelsen om å vente ett år kan skyldes den pågående feiden selskapet har med Qualcomm. Og Intel, som de bruker brikker fra, vil visstnok ikke ha 5G-brikker klare til 2019.

Med tanke på at 5G ikke rulles ut kommersielt i Norge før 2020, gjør det kanskje ingenting?

Kraftigere lader? Vi krysser fingrene?

Med iPhone 8 og iPhone X introduserte Apple endelig trådløs lading. Det har lenge gått rykter om at selskapet også jobber med å få til trådløs lading selv fra avstand, slik at du ikke trenger å legge mobilen PÅ en ladeplate, bare i nærheten av en. Foreløpig er det ingenting som tilsier det vil komme i 2019.

Vi håper dog at Apple velger å legge ved en kraftigere lader med iPhone 2019. De har brukt den samme 5-watts-laderen siden 20xx, og i vår test av iPhone Xs Max påpekte vi hvor lang tid den brukte på å å lade.

Hva med Apple Pencil?

Samsung har satset stort på penn i sin Note-serie, og siden Apple Pencil ble lansert, har flere ønsket at den kunne brukes med iPhone, ikke bare iPad.

Kores Times hevder Apple vurderer å gjøre det til en realitet med iPhone 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer