Alt vi «vet» om iPhone 13

Blir det iPhone 12-design, bedre kamera og Touch ID i skjermen?

IPHONE 13: Om tre måneder lanseres iPhone 13, som ifølge ryktemakerne vil ha en tilsvarende design som iPhone 12. Avbildet er iPhone 12. Foto: Stanislav Kogiku/SOPA Images/Shutterstock/NTB
IPHONE 13: Om tre måneder lanseres iPhone 13, som ifølge ryktemakerne vil ha en tilsvarende design som iPhone 12. Avbildet er iPhone 12. Foto: Stanislav Kogiku/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Hvis Apple fortsetter tradisjonen med å avduke nye iPhoner i september, er det kun tre korte måneder til det vi tror blir iPhone 13 annonseres på Apples hovedkvarter i Cupertino i California.

Eller går IT-giganten for iPhone 12s? Vi velger å omtale den som «iPhone 13» frem til de kjente og anerkjente ryktemakerne sier noe annet.

Så hva kan vi forvente oss av Apples neste iPhone? Dette sier ryktebørsen så langt.

Artikkelen vil bli oppdatert med nye rykter fortløpende, så lagre den som bokmerke om du er Apple-fan!

iPhone 13-ryktene i korte trekk:

  • Lik design som iPhone 12
  • fire modeller
  • bedre kamera
  • fortsatt Lightning
  • muligens Touch ID integrert i skjermen

Design

Med iPhone 12 gikk Apple tilbake til iPhone 4- og 5-æreaen med rette kanter fremfor et avrundet uttrykk vi så fra iPhone 6 og oppover, og kanskje er iPhone 12-serien den stiligste iPhonen noensinne. Det kommer selvsagt an på hvem du spør.

Ifølge ryktebørsen ser det ut til at Apple fortsetter med designen uten store endringer for iPhone 13. Nettstedet MacRumors skriver at årets iPhoner vil ha tilsvarende design som fjorårets og at det vil komme fire modeller – slik som iPhone 12:

  • 5,4-tommer iPhone 12
  • 6,1-tommer iPhone 12
  • 6,1-tommer iPhone 12 Pro
  • 6,7-tommer iPhone 12 Pro Max

Bloomberg skriver blant annet at Apple ser på iPhone 13 som en S-versjon av iPhone 12.

Den største endringen ser ut til å være kamerahakket, eller busslomma om du vil, som ifølge rapportene krympes og blir mindre enn tidligere.

En annen, liten endring er at standardutgaven muligens har et annerledes kameraoppsett med sensorene plassert diagonalt mot vertikalt på iPhone 12.

IPHONE: Skal vi tro ryktebørsen vil iPhone 13 ha en mindre busslomme enn iPhone 12. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock/NTB
IPHONE: Skal vi tro ryktebørsen vil iPhone 13 ha en mindre busslomme enn iPhone 12. Foto: Jaap Arriens/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer

Bedre skjerm

Mens Android-verden for lengst har omfavnet mobilskjermer med raskere bildefrekvens, har Apple forholdt seg til 60 Hz på iPhone. Dog kan det se ut til at 2021 er året Apple følger etter konkurrentene på den fronten.

Høyere oppfriskningsrate gir et glattere bilde når man for eksempel navigerer på mobilen eller ruller opp og ned på en nettside.

Det sørkoreanske nettstedet The Elec melder at to av fire iPhone 13-modeller vil ha OLED-paneler hvis oppfriskningsrate er på 120 Hz, som er på høyde med blant annet Samsung Galaxy S21 Ultra og OnePlus 9 Pro.

Kameraforbedringer

En ting mange iPhone-brukere alltid er spent på, er hvor godt kameraet er i den nye modellen. iPhone 12-serien er blant de beste på kamera i mobilbransjen, og ifølge ryktene jobber Apple med noen spennende forbedringer for iPhone 13.

Blant annet hevder Apple-kjenner og analytiker Ming-Chi Kuo at iPhone 13 Pro-modellene vil ha en forbedret ultravidvinkellinse med en blenderåpning på f/1,8, som åpner for bedre resultatet i mørke omgivelser enn dagens f/2,4-sensor.

I tillegg melder ryktene at autofokus også skal være forbedret.

Ifølge Max Weinbach, en av ryktemakerne, vil kameramodulene ikke være helt flate, men vil stikke mindre ut av chassiset enn hva som er tilfellet med iPhone 12. Samme person hevder at iPhone 13 vil få støtte for astrofotografering for bedre bilder av himmelen.

Modien blir angivelig aktivert automatisk når du peker iPhone 13-kameraet mot himmelen og den skal kunne gjenkjenne blant annet månen og stjernen og automatisk tilpasse blenderen deretter.

Slik bruker du iPhone for å kalibrere fargene på Apple TV. Vis mer

Prosessor ...

Ellers under panseret forventer man at iPhone 13 vil komme med en ny og kraftigere prosessor, antagelig kalt A15.

Apple lager sine egne prosessorer sammen med et selskap kalt Taiwan Semiconductor (TSMC).

Fortsatt ikke USB-C

Håpet er i ferd med å svinne ut for dem som ønsker en iPhone med USB-C-kontakt. Resten av mobilbransjen har for lengst gått for USB-C, og Apple bruker standarden i både MacBook og iPad Pro.

Ifølge Ming-Chi Kuo ønsker ikke Apple å gå over til USB-C på iPhone siden det er en åpen standard og at den er mindre vanntett enn Lightning og MagSafe. I tillegg vil det påvirke Made for iPhone-satsingen (MFi) til Apple.

Det er med andre ord mest sannsynlig at Apple fortsetter med Lightning i iPhone 13 og at det vil fortsette slik helt til en kontaktløs iPhone ser dagens lys.

Face ID eller Touch ID?

iPhone X var den første iPhonen med Face ID, med 3D ansiktsgjenkjenning fremfor fingersensoren Touch ID. Face ID har sine fordeler, men også noen ulemper som blant annet munnbindbrukere har fått erfare under pandemien.

Selskaper som OnePlus og Samsung har modeller med fingersensoren plassert under skjermen, og skal vi tro Bloomberg er dette noe også Apple vurderer. Nettstedet skriver at Apple tester en Touch ID som er integrert i skjermen.

Fingersensorer finnes i hovedsak i to typer: optisk og ultrasonic (ultralyd). Sistnevnte bruker lydbølger for å lage et 3D-kart av fingeravtrykket og er kjent for å være sikrere enn den optiske.

Ifølge ryktene er det ikke helt klart hvilken teknologi Apple eventuelt vil benytte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer