Alt vi vet om Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Snart duket for flere Samsung-nyheter, inkludert nytt mobil-flaggskip.

GALAXY NOTE 20: 5. august skal Samsung trolig avduke en haug med produkter. Deriblant Galaxy Note 20-serien. Foto: Ice Universe/Twitter
GALAXY NOTE 20: 5. august skal Samsung trolig avduke en haug med produkter. Deriblant Galaxy Note 20-serien. Foto: Ice Universe/Twitter Vis mer
Publisert

5. august er det duket for lanseringen av Samsung Galaxy Note 20, en telefon som ser ut til å ha flere likheter med S20 Ultra, og en rekke andre produkter.

Under har vi samlet det siste av rykter rundt det kommende flaggskipet, så det kan være lurt å bokmerke denne saken hvis du har ekstra interesse for Galaxy Note 20 og Samsungs kommende lansering.

Heftig kamera og xCloud (23.07.20)

Det tyske nettstedet WinFuture, som er kjent for høy treffsikkerhet på rykter, kommer denne uka med ny informasjon om kommende Galaxy Note 20 Ultra.

Først og fremst meldes det at Samsungs S-Pen har fått en kraftig oppgradering og skal i bruk føles som en ekte penn. Forsinkelsen er ifølge rapportene kun 9 millisekunder. Det er tilsvarende Apple Pencil og faktisk bedre enn Microsofts Surface Pen som har 20 millisekunder forsinkelse.

Nettstedet bekrefter også tidligere rykter om laser-autofokus og et oppdatert kamerasensor på 108 megapiksler, i tillegg til 5x optisk zoom.

En annen nyhet er at samarbeidet mellom Samsung og Microsoft blir tettere. Fra før ligger det en rekke Microsoft-apper, som OneDrive, OneNote og Outlook, forhåndsinstallert på Galaxy-telefoner, og snart kommer også spilltjenesten Xbox Game Pass og strømmetjenesten xCloud.

Ifølge WinFuture er Galaxy Note 20 Ultra «optimalisert for xCloud» med over 90 spill tilgjengelig i skyen via Game Pass. Så kanskje blir Note 20 Ultra en Xbox Phone som du «alltid» har drømt om.

I skrivende stund kan spill som «Halo 5: Guardians», «Gears 5», «Forza Horizon 4», «Civilization VI» og «Shadow of the Tomb Raider» strømmes til og spilles på Android-telefoner gjennom xCloud.

Dette skal Samsung lansere (oppdatert 15.07.20)

Nå er det ikke mer enn noen få uker til Samsung skal trekke sløret av Galaxy Note 20-serien, og nå begynner menyen for lanseringskvelden å ta form.

Ifølge ryktebørsen, vel å merke, for det er ikke helt bekreftet hva Samsung vil annonsere, men vi har en viss oversikt.

Galaxy Z Flip 5G

I tillegg til Galaxy Note 20-mobilene, som du kan lese mer om under, ser det ut til at Galaxy Flip Z får en 5G-oppfølger med raskere Snapdragon 865-prosessor 5G-brikke, men blir trolig ellers svært lik den første generasjonen.

SamMobile skriver at Samsung også jobber med en Galaxy Flip Z 2, men at den ikke blir offentliggjort under arrangementet 5. august.

Galaxy Watch 3

Nye smartklokker står også på agendaen. Ryktene sier at Samsung dropper Galaxy Watch 2-navnet og går rett på Galaxy Watch 3. Blant ryktede funksjoner ser det ut til at den roterende urkassen vender tilbake til Samsungs smartklokker. I tillegg kan du forvente en oppdatering til Tizen, som er operativsystemet på Samsung-klokkene, med nye digitale urskiver og liknende.

GALAXY WATCH 3: Dette skal være Galaxy Watch 3. Roterende urkasse er trolig tilbake. Foto: Evan Blass/Twitter
GALAXY WATCH 3: Dette skal være Galaxy Watch 3. Roterende urkasse er trolig tilbake. Foto: Evan Blass/Twitter Vis mer

Galaxy Buds Live

Tidligere i år trillet vi terningkast fem til Galaxy Buds+, Samsungs trådløse ørepropper, og nå kan det se ut til at enda et par er på vei.

Galaxy Buds Live er angivelig navnet på de nye Samsung-proppene med sitt noe uvanlige design formet som bønner. Gizmodo skriver at Galaxy Buds Live kommer i august og at de blant annet vil ha aktiv støyredusering – noe Galaxy Buds+ ikke har.

Dog ser det ut til at Galaxy Buds Live har litt svakere batteritid med 6–7 timer spilletid mot 11 timer.

GALAXY BUDS LIVE: De nye Samsung-øreproppene har et noe uvanlig design. Foto: Evan Blass/Twitter
GALAXY BUDS LIVE: De nye Samsung-øreproppene har et noe uvanlig design. Foto: Evan Blass/Twitter Vis mer

«Bekrefter» design (oppdatert 8.07.20)

Forrige uke så det ut til at Samsung lastet opp bilde av Galaxy Note 20 ved en feiltakelse til sine russiske nettsider, men denne gangen kommer bildelekkasjen fra eksternt hold.

Twitter- og YouTube-brukeren Jimmy is Promo har delt et bilde han hevder er av Note 20, og ut ifra lekkasjen forrige uke, tyder mye på at tvitreren snakker sant.

GALAXY NOTE 20: YouTuber Jimmy is Promo har delt dette bilde av det han hevder er Samsung Galaxy Note 20. Foto: Jimmy is Promo/Twitter
GALAXY NOTE 20: YouTuber Jimmy is Promo har delt dette bilde av det han hevder er Samsung Galaxy Note 20. Foto: Jimmy is Promo/Twitter Vis mer

Bildet viser baksiden på en mobil med et forholdsvis stort kameraoppsett med fire sensorer og en LED-blits, i tillegg til Samsungs S-Pen. Én av de sensorene er trolig en 3D ToF (Time of Flight) eller laser-autofokus, men det er fortsatt uvisst.

Jimmy is Promo har også lagt ut et bilde av fremsiden av telefonen, som ser ut til å ha en relativt smal ramme rundt skjermen. Bildet viser også at Note 20 trolig også får et kamerahull i skjermen, slik som S20 Ultra.

Samtidig som denne ferske lekkasjen dukker opp, bekrefter Samsung datoen for sitt neste Galaxy Unpacked-arrangement som vil finne sted onsdag 5. august.

Vi forventer at Samsung i det minste vil kunngjøre den nye Galaxy Note 20-serien, og trolig har selskapet også en ny Galaxy Fold og samt har noen overraskelser på lur.

Lastet opp feil (oppdatert 2.07.20)

Vanligvis gjør teknologiselskapene det de kan for å skjule for offentligheten produkter som er under utvikling, men det er ikke alltid de lykkes like godt. Som for eksempel Samsung som denne uka la ut to bilder av det som trolig er kommende Galaxy 20 Ultra på sin russiske nettside.

Før de rakk å fjerne bildene, ble det selvsagt snappet opp av blant annet Twitter-brukeren Ishan Agrawal og deretter lagt ut på den vide verdensveven på nytt.

Det er riktignok ikke bekreftet at det faktisk er Samsung Galaxy Note 20 Ultra som vises i de to bildene, men med tanke på at designet minner veldig mye om Galaxy S20 Ultra, pluss at den har en S-Pen, tyder jo på sitt.

Pluss at Samsung selv fjernet bildene ganske raskt.

Nettstedet The Verge skriver at de har fått bekreftet at bildene ble publisert på Samsungs offisielle nettsider for Galaxy Note 8 og lå under en seksjon kalt «Discover the next generation Note», som igjen lenket til Galaxy Note 10. Noe som tyder på at den som lastet opp bildene, muligens valgte feil.

Men frem til det er offisielt fra Samsung, skader det ikke noe å ta «bildelekkasjen» med en klype salt.

Sprek innmat og skjerm

Hva spesifikasjoner gjelder, sier ryktebørsen at Note 20 Ultra utstyres med brikkesettet Snapdragon 865+ fra Qualcomm, en QHD-skjerm med en oppfriskingsrate på 120 Hz og et trippelkameraoppsett med sensorer på henholdsvis 108, 12 og 13 megapiksler.

Ifølge rapportene har mobilen støtte for 120 Hz ved maksimal oppløsning, noe som per dags dato ikke er mulig på S20 Ultra – her må du nedjustere oppløsningen for best oppfriskingsrate.

Trippelkameraet vil trolig leveres uten Time of Flight-sensoren, altså et 3D-dybdekamera, men i stedet en «laser autofokus» som skal sørge for mye raskere og mer presis autofokus.

Om denne bildelekkasjen er reell, får du vite om rundt en måneds tid. Samsung pleier nemlig å introdusere nye Galaxy Note-mobiler i august, så det er ikke mange ukene til full avduking.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer