FaceTime-trøbbel for Apple

Alvorlig FaceTime-svakhet gjorde at andre kunne lytte til iPhonen din

Apple deaktiverer gruppesamtaler i FaceTime.

SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple
SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Nettstedet 9to5Mac skriver at det er mulig for personer å lytte til mikrofonen på en iPhone før mottakeren i det hele tatt har besvart anropet. Apple bekrefter funnene og sier følgende i en uttalelse til The Verge:

- Vi er klar over problemet og har identifisert en løsning som vi vil lansere i en programvareoppdatering senere denne uken.

Problemet skjer når du starter opp en FaceTime Video-samtale fra telefon-appen. Før mottakeren svarer, kan du sveipe opp for å legge til nummeret ditt til samtalen, og det er her svakheten dukker opp. FaceTime tror at det er en aktiv konferansesamtale og begynner å sende lyd fra mikrofonen til mottakeren.

Det som verre er, er at hvis personen som ringes opp trykker på strøm- eller volum-knappen for å ignorere samtalen, vil iPhonen sende både lyd og video uten at personen er klar over det.

Deaktiveres helt

I kjølvannet av dette har Apple valgt å deaktivere gruppesamtaler i FaceTime til problemet er løst, noe som ikke vil skje før «senere denne uken». Ettersom Apple selv har deaktivert funksjonaliteten, betyr at det ikke er mulig å utnytte svakheten.

Uansett kan det være verdt å deaktivere FaceTime på iPaden, iPhonen og Mac-en din til problemet er løst helt. I iOS gjør du dette under FaceTime i innstillingene, mens du på Mac må åpne FaceTime-appen, trykke på innstillinger og velg logg av.

Her deaktiverer du FaceTime i macOS.
Her deaktiverer du FaceTime i macOS. Vis mer

Etter flere utsettelser ble gruppesamtaler i FaceTime lansert sammen med iOS 12.1 på tampen av oktober i fjor, og det er dårlig nytt for Apple at en så alvorlig feil dukker opp så kort tid etter lanseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer