FaceTime-trøbbel for Apple

Alvorlig FaceTime-svakhet gjorde at andre kunne lytte til iPhonen din

Apple deaktiverer gruppesamtaler i FaceTime.

SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple
SIKKERHETSBRIST: Apple har deaktivert gruppesamtaler i FaceTime etter rapportene om et alvorlig sikkerhetshull. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Nettstedet 9to5Mac skriver at det er mulig for personer å lytte til mikrofonen på en iPhone før mottakeren i det hele tatt har besvart anropet. Apple bekrefter funnene og sier følgende i en uttalelse til The Verge:

- Vi er klar over problemet og har identifisert en løsning som vi vil lansere i en programvareoppdatering senere denne uken.

Problemet skjer når du starter opp en FaceTime Video-samtale fra telefon-appen. Før mottakeren svarer, kan du sveipe opp for å legge til nummeret ditt til samtalen, og det er her svakheten dukker opp. FaceTime tror at det er en aktiv konferansesamtale og begynner å sende lyd fra mikrofonen til mottakeren.

Det som verre er, er at hvis personen som ringes opp trykker på strøm- eller volum-knappen for å ignorere samtalen, vil iPhonen sende både lyd og video uten at personen er klar over det.

Deaktiveres helt

I kjølvannet av dette har Apple valgt å deaktivere gruppesamtaler i FaceTime til problemet er løst, noe som ikke vil skje før «senere denne uken». Ettersom Apple selv har deaktivert funksjonaliteten, betyr at det ikke er mulig å utnytte svakheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer