Amazon åpner egen app store

Nå får Android Market større konkurranse.

De selger alt mellom himmel og jord, og snart begynner Amazon å selge apps til Android-telefoner.
De selger alt mellom himmel og jord, og snart begynner Amazon å selge apps til Android-telefoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Apple regjerer alene når det gjelder salg av mobilapplikasjoner på iOS-plattformen, erAndroid laget slik at hvem som helst kan tilby sin egen applikasjonsbutikk (app store på populærspråket).

I tillegg er Android Market (Googles "offisielle" applikasjonsbutikk) laget mer åpent, slik at applikasjoner ikke trenger å godkjennes for å legges ut for salg. Det har både fordeler og ulemper i forhold til Apples stramme grep, der utviklerne står friere til å lage hva de vil, men der det også gir grobunn for trojanere og andre uhumske programmer.

Les også: Google fjernet applikasjoner fra Android Market

Snart får Android Market nok en konkurrent. Det er nemlig ingen ringere enn Amazon.com, verdens største nettbutikk, som i nær fremtid vil lansere Amazon App Store, der Android-brukere kan kjøpe spill og programmer direkte fra Amazon. For de som har handlet der før, tilbyr Amazon mye av den samme elegansen ved kjøp som Apple gjør, der one-click-shopping har vært tilgjengelig i flere år.

Angry Birds Rio - ekslusivt

Og de har nok et ess i ermet: Den neste utgaven av Angry Birds, Angry Birds Rio, vil for Android være eksklusivt tilgjengelig i Amazon App Store ved lansering. Altså vil det neste storspillet fra Rovio ikke være tilgjengelig i Android Market når det lanseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer