Android 10 på Huawei P30 Pro

Et lite triks gjør at du kan oppdatere allerede nå.

NY VERSJON: Har du en Huawei P30 eller P30 Pro, kan du nå oppdatere til Android 10. Oppdateringen inkluderer også den siste utgaven av Huaweis brukergrensesnitt, EMUI 10. Foto: Pål Joakim Pollen
NY VERSJON: Har du en Huawei P30 eller P30 Pro, kan du nå oppdatere til Android 10. Oppdateringen inkluderer også den siste utgaven av Huaweis brukergrensesnitt, EMUI 10. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten lanserte Google Android 10, og som vanlig er det bare et fåtall telefoner som har fått oppdateringen. Først i køen står alltid Googles Pixel-telefoner, men også OnePlus og Essential var tidlig ute med å oppdatere sine telefoner.

I disse dager ruller Samsung ut oppdateringen til sine S10-telefoner, og Sony til Xperia 1 og Xperia 5.

Har du en P30 eller P30 Pro fra Huawei, kan du også få oppdateringen i dag, men du finner den ikke på vanlig måte, altså via innstillinger og programvareoppdatering. I hvert fall gjorde ikke vi det i går.

Oppdatert 13:07: Fra en Dinside-leser får vi tips om at det følgende også fungerer på modellen Mate 20 Pro.

Må gjøres via HiCare-appen

Trikset for å få Huaweis Android 10-oppdatering allerede nå, er å gå via HiCare-appen, som er Huaweis kundeservice-app som du sannsynligvis har på telefonen allerede. Hvis ikke, kan du laste den ned fra Play butikk via lenka du nettopp passerte.

I denne appen må du først trykke på mer og deretter på oppdater:

Android 10 på Huawei P30 Pro

Da blir du tatt videre til den vanlige oppdateringsmenyen, men denne gangen er det en oppdatering tilgjengelig.

Vær oppmerksom på at den veier hele 4,45 gigabyte, så du vil muligens laste den ned når du er koblet til et trådløst nettverk. I tillegg til at selve operativsystemet oppdateres, oppdateres også Huaweis brukergrensesnitt til EMUI 10, som i våre øyne ser enda litt lekrere ut enn tidligere.

Noen advarsler

Før du installerer, er det greit å lese igjennom listen over kjente feil som Huawei oppgir i oppdateringsbeskrivelsen.

Blant annet er det enkelte bank-apper som ikke er kompatible med Android 10 (Vipps ser ut til å fungere helt fint, men flere har nevnt at Google Pay ikke fungerer), og Samsung-smartklokker kan koble seg fra telefonen etter en viss tid – dette punktet skal løses i en kommende oppdatering.

Dermed kan det være lurt å sjekke i hvert fall med banken din om appen er gjort kompatibel med Android 10.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer