Android 11 lansert

Tilgjengelig på flere telefoner allerede.

LANSERT: Her kjører vi Android 11 på OnePlus 8 Pro, som er blant de første telefonene som har fått den siste oppdateringen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LANSERT: Her kjører vi Android 11 på OnePlus 8 Pro, som er blant de første telefonene som har fått den siste oppdateringen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Hver høst oppdaterer både Apple og Google sine mobile operativsystemer, og i går kveld kom Googles årlige storoppdatering i form av Android 11.

Som vanlig er ikke dette en oppdatering som ankommer alle telefoner samtidig, men eiere av Googles egne Pixel-telefoner (Pixel 2 og nyere) er alltid de som får den først; telefoner som fortsatt ikke er i offisielt salg i Norge, men som mange nettbutikker importerer og selger selv.

Det finnes også en håndfull andre telefoner som kan laste ned oppdateringen første dag. Mest aktuelle her til lands er OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, der eiere kan laste ned en åpen betaversjon av Android 11. Mer informasjon om det finner du i OnePlus-forumet.

I tillegg finnes det modeller fra produsentene Oppo, Realme og Xiaomi som kan oppdatere allerede. De som har Android One-telefoner, for eksempel HMD Globals Nokia-modeller, pleier også å få oppdateringen tidlig. Gå til innstillinger-menyen og bla deg fram til programvareoppdatering for å sjekke om en oppdatering er tilgjengelig.

De fleste må imidlertid vente. Det kan gå uker og måneder før modeller fra eksempelvis Samsung og Sony blir oppdatert til den siste Android-versjonen, og Android-produsenter har heller ikke tradisjon for å oppdatere telefoner like lenge som Apple gjør det med iOS. Når iOS 14-oppdateringen kommer om noen uker, kan den også lastes ned på fem år gamle iPhone 6s – på lanseringsdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer