Android 11 til Samsung og Sony

Endelig kommer Google-oppdateringen.

FØRST UT: Samsung starter utrullingen av Android 11 til sin S20-serie. Foto: Pål Joakim Pollen
FØRST UT: Samsung starter utrullingen av Android 11 til sin S20-serie. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Tre måneder etter at Google lanserte Android 11, starter både Samsung og Sony utrullingen av den store oppdateringen til sine telefoner.

Blant nyhetene i Android 11 er en ny power-meny, en overhaling av varselpanelet, snakkebobler til alle chatteapper og flere personvern-forbedringer for å nevne noe.

Nytt Samsung-grensesnitt

Når det gjelder Samsung, slipper de Android 11 sammen med en ny versjon av sitt One UI-grensesnitt.

Galaxy S20-serien er først ut, mens oppdateringene til Note 20, fjorårets Note 10 og S10, Z Fold, Z Fold 2 og Z Flip slippes i løpet av de kommende ukene, skriver The Verge. Eier du en Galaxy A-mobil, må du vente til første halvdel av 2021.

TILGJENGELIG NÅ: Du finner oppdateringen på din Galaxy S10 ved å gå til Innstillinger > Programvareoppdatering > Last ned og installer. Foto: Kirsti Østvang
TILGJENGELIG NÅ: Du finner oppdateringen på din Galaxy S10 ved å gå til Innstillinger > Programvareoppdatering > Last ned og installer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

One UI 3-oppdateringen byr først og fremst på brukegrensesnitt-endringer. Menyer og widgeter skal ha en ny gjennomsiktig bakgrunn, volum-menyen ser litt annerledes ut og animasjoner skal gå litt glattere. Samsung lover også raskere autofokus i kameraappen. Du kan se en større gjennomgang hos Android Police.

Slik ser Sonys plan ut

Sony meldte også denne uken at de begynner utrullingen av Android 11 til sine mobiler. Foreløpig vil Google-oppdateringen komme til følgende modeller:

  • Xperia 1 II: desember 2020
  • Xperia 5 II: slutten av januar 2021
  • Xperia 10 II: slutten av januar 2021
  • Xperia 1: tidlig februar 2021
  • Xperia 5: tidlig februar 2021

I tillegg til alle nyhetene i Android 11 får også Xperia 1 II, som vi testet i sommer, støtte for 4K HDR 120fps slow-motion-videopptak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer