TEST: Moto G5

Android 7-telefon til under 2.000 kroner

Mens vi venter på G5 Plus – hvordan er lillebror?

RIMELIG: Moto G5 koster under 2.000 kroner, men byr likefullt på fingeravrtrykksleser, full HD-skjerm og Android 7. Foto: Pål Joakim Pollen
RIMELIG: Moto G5 koster under 2.000 kroner, men byr likefullt på fingeravrtrykksleser, full HD-skjerm og Android 7. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I fjor høst trippeltestet vi tre telefoner til rundt 2.500 kroner. Den beste av de tre var Moto G4 Plus, som også har høstet svært gode kritikker internasjonalt, og som av mange ble ansett som ett av de beste kjøpene i fjor for folk med begrenset budsjett.

I år kommer Motorola med oppfølgere til G4-telefonene – Moto G5 og G5 Plus. Sistnevnte er ikke sluppet ennå, men i mens har vi fått låne minstemann, G5, til test.

I tabellen under ser du de viktigste forskjellene mellom de to:

Plus-utgaven har altså kraftigere maskinvare, dobbelt så mye lagringsplass, litt større skjerm og NFC-støtte.

Verdt å merke seg er også at dette er et kroneksempel på at antallet megapiksler ikke er et mål på kameraets kvalitet. G5 Plus-kameraet har riktignok færre megapiksler, men det er mer lyssterkt, har en større sensor og også raskere autofokus, med dual pixel-teknologien kjent fra Samsung Galaxy S7-telefonene.

Ja, faktisk er kameraspesifikasjonene på Plus-modellen såpass like nevnte Samsung-telefoner at det godt kan hende kameraet på G5 Plus vil være blant de beste på markedet, og det til en svært god pris. Men det får vi se på når den kommer for salg om en måneds tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer