Android-telefon som Mac-fjernkontroll

Styr Spotify, Keynote, iTunes og mer til.

Med Mac Remote-appen for Android, kan du fjernstyre diverse mediespillere for OS X.
Med Mac Remote-appen for Android, kan du fjernstyre diverse mediespillere for OS X. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ting Apple er gode på er samspillet mellom enhetene. Du kan for eksempel bruke iPhone som fjernkontroll når du holder en Keynote-presentasjon på Mac, eller sende musikk, bilder og video fra en iPad og direkte til en Apple TV.

Men det finnes mange Mac-eiere som bruker en Android-telefon, og noen av dem lager løsninger som også får Apple og Android til å spille på lag. Blant annet har DVD-Jons mediespiller DoubleTwist støtte for AirPlay, slik at du kan bruke en Android-telefon for å sende musikk og annen lyd til en AirPlay-kompatibel enhet.

Android-telefon som Mac-fjernkontroll


Mac Remote (Google Play, gratis) er en gratis Android-app som lar deg fjernstyre en rekke populære programmer på Mac så lenge begge enhetene er koblet til samme nettverk.

Slik får du finere ikoner på universal-fjernkontrollen

I skrivende stund ser listen over kompatible programmer slik ut:

* iTunes
* iPhoto
* Keynote
* Spotify
* Quicktime
* VLC
* Forhåndsvisning (Preview)
* Powerpoint
* MplayerX

I motsetning til andre fjernkontrolløsninger trenger du ikke å installere egen programvare på maskinen for å få dette til å snurre. Du må imidlertid aktivere «ekstern pålogging» via Systemvalg i OS X. Når du har gjort det, ser du brukernavnet du må logge på med, samt IP-adressen:

Android-telefon som Mac-fjernkontroll


I tillegg oppgir du brukerpassordet, og så er du klar til dyst. Foruten å styre de nevnte programmene, kan du også justere volum og lysstyrken på skjermen.

Mac Remote (Google Play, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer