Android vs. iPhone vs. Windows Phone

Hva er egentlig forskjellen mellom de tre største operativsystemene?

AVANSERT: Vi kjøpte flere mobiler før, men nå kjøper vi til gjengjeld dyrere mobiler, som er mer avanserte, og varer lenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
AVANSERT: Vi kjøpte flere mobiler før, men nå kjøper vi til gjengjeld dyrere mobiler, som er mer avanserte, og varer lenger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobile operativsystemer har blitt hellig grunn. Under så og si hver eneste artikkel som tar opp temaet vil du se en bitter krangel mellom de som sverger til iOS (iPhone) og de som elsker Android. Kanskje med et innslag fra en og annen Windows Phone-bruker.

Disse mobilene burde du ønske deg til jul – eller gi bort i gave

Trådene ender ofte opp med en krangel om hvorvidt de andre egentlig har prøvd alle de forskjellige systemene. Noe ikke alle muligheten til, naturlig nok.

Men det har altså vi.

Derfor vil vi gjerne vise dere hvordan Android, iOS og Windows Phone faktisk fungerer og ser ut. Vi skal ikke gå dypt inn i de ulike systemene, og heller ikke kåre noen vinner, men vise det viktigste som folk flest først vil legge merke til.

Vi bruker i denne artikkelen en Google Nexus 4 med standard Android 4.2 (merk deg at fabrikanter ofte lager sine egne Android-versjoner som kan se ganske annerledes ut), en iPhone 5 med iOS 6 og en HTC Windows Phone 8X med Windows Phone 8.

Først bør du se videoen øverst i artikkelen. Der går vi gjennom låsskjerm, hjemskjerm og multitasking på de tre systemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer