App-butikk uten kredittkort

Nå får Android Market nok en konkurrent – i Sverige.

Appland vil selge Android-applikasjoner som belastes direkte på mobilfakturaen.
Appland vil selge Android-applikasjoner som belastes direkte på mobilfakturaen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Android Market er Googles svar på App Store; en nettbutikk der man kan laste ned apps til smarttelefonen.

Slik bruker du nye Android Market

Men – der Apple har monopol på app-salget, tillater Google hvem som helst å lage sin egen app-butikk, og den muligheten har flere benyttet seg av.

Blant annet tilbyr Amazon en egen App Store, samt en håndfull andre – for eksempel GetJar, som blant annet tilbød Angry Birds eksklusivt på Android før spillet dukket opp i Android Market.

I Sverige kommer nå Appland; en Android-nettbutikk som kun vil bestå av svenske apps (altså: laget av svenske firma/personer). Den største fordelen er imidlertid at faktureringen går rett på telefonabonnementet, der 70% av inntektene går til utvikleren og de resterende 30% deles mellom Appland og operatøren. Appland samarbeider med Telenor, Telia, Tre og Tele2, og løsningen krever ingen registrering hverken av kredittkort eller brukerprofil.

Har du flere telefoner, kan du imidlertid registrere dem hos Appland slik at apps kan lastes ned på dine andre telefoner uten å måtte betale på ny.

Norsk Android-butikk

Kunne du ha tenkt deg en lignende app-butikk i Norge? (Avsluttet)
Ja, gjerne!(86%)
Nei, Android Market fungerer fint(14%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Strenge krav

Appland lover at utvalget kun vil bestå av kvalitetsapplikasjoner. Apper blir ikke godkjent før alle funksjoner virker som de skal, og det er også et krav til utviklerne at appen skal ha et pent grafisk brukergrensesnitt.

Det gjøres også en nøye vurdering av hvorvidt appen bare har de rettighetene den trenger og at den fungerer på alle mobiltelefoner, og ikke bare på noen. Det femte kravet er at appen har en fornuftig prislapp i forhold til funksjonalitet, og at den ikke er en "fake" etterligning av en populær app.

Dermed er det på ingen måte et mål at Appland skal ha tusenvis av apps, men de appene som blir å finne i butikken skal holde høy kvalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer