App viser deg nærmeste toalett

Porselensguiden på iPhone lar brukerne finne og anmelde Norges doer.

HMMM: – Hvor mange doruller vil jeg gi denne doen? Det spørsmålet vil Porselensguiden at du stiller deg selv etter å ha gjort ditt.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HMMM: – Hvor mange doruller vil jeg gi denne doen? Det spørsmålet vil Porselensguiden at du stiller deg selv etter å ha gjort ditt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– De fleste vet hvor uutholdelig det er når du virkelig må, og ikke vet hvor nærmeste toalett er, sier Jeanette Richardsen i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF) Ungdom, i en pressemelding.

Hun er derfor glad for at det nå har kommet en app som hjelper de som "virkelig må": Porselensguiden. iPhone-appen er utviklet av legemiddelfirmet MSD, og målgruppen er først og fremst personer som lider av fordøyelsesproblemer. Men som Richardsen sier: Å "virkelig må" er noe de fleste har opplevd.

– Alle vil derfor ha nytte av denne appen, mener hun.

Appen er kun tilgjengelig på iPhone (og iPad), og du finner den i App Store.

Statoil oppgraderer kundetoalettene, og du må dermed betale

GANSKE SELVFORKLARENDE: Hva Porselensguiden dreier seg om får du klar beskjed om når du starter appen.  Foto: MSD
GANSKE SELVFORKLARENDE: Hva Porselensguiden dreier seg om får du klar beskjed om når du starter appen. Foto: MSD Vis mer


Gi dorull-karakterer

Tanken med appen er å guide de trengende til nærmeste porselensskål. Offentlige toaletter i Oslo-området er lagt inn, men tanken er at det skal dukke opp flere do-ikoner på kartet via "crowdsourcing". Det vil si at brukerne selv skal legge inn toaletter de vet om eller finner på sin vei.

Brukerne kan også anmelde toalettene, og gi dem karakterer i form av doruller. Appen oppfordrer brukerne til å vurdere blant annet renhet, papirkvalitet og service.

"Denne appen vil forhåpentligvis bekjempe tabuer på en humoristisk måte, og er beregnet for absolutt alle. Det være seg shopperne på byrunde, barnefamilien på biltur, vennegjengen på helgeutflukt eller de titusener som har bilen som arbeidsplass og som ikke alltid er i nærheten av stamstedet når de må tre av på naturens vegne" skriver LMF.

Går du på fly-doen i sokkelesten? Æsj!

Har du noen gang tenkt "nå skulle jeg ønske jeg hadde en do-app"? (Avsluttet)
Ja(59%) 177
Nei(41%) 124
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Alvorlig for mange

Selv om det er lett å humre litt av en slik app, har den en alvorlig side. Ifølge LMF er det nemlig rundt 24.000 nordmenn som sliter med "inflammatoriske tarmsykdommer" som Crohns syndrom og ulcerøs kolitt. Da "må man" virkelig, opptil 30 ganger i døgnet.

- Dette er i utgangspunktet veldig sosialt isolerende sykdommer. Porselensguiden bidrar til at disse pasientene kan bevege seg utenfor sitt nærområde og fremdeles ha kontroll på hvor nærmeste toalett befinner seg, sier Richardsen.

Appen skal også vise brukerne om toalettet er gratis, om de er tilrettelagt for handikappede og om det finnes stellebord for småbarn der. Appen lar deg dessuten lagre dine favoritt-toaletter.

"Utrolig nyttig og kul app, men litt få toaletter foreløpig. Hjelp til folkens - legg til toaletter!" oppfordrer brukeren "_Kristine_" i App Store.

Se bilder av Amerikas flotteste offentlige do

Sulten på enda mer do-stoff? Her finner du alt vi har!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer