Apollo: Immersive illumination

Appen som gir kule lyseffekter på iPhone-portrettbildene

Tryll frem fine effekter på portrettbildene.

FLERE FARGER: Med appen Apollo kan du lyssette iPhone-portrettbildene dine i forskjellige farger. Foto: Kirsti Østvang
FLERE FARGER: Med appen Apollo kan du lyssette iPhone-portrettbildene dine i forskjellige farger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Portrettbilder på mobil har blitt en greie etter at smarttelefoner har begynt å komme med såkalte dobbelkameraer, hvor man har to objektiver og kan beregne dybdeinformasjon i bildet og gjøre bakgrunnen mer uskarp.

iPhone har portrettmodus, men du må ha iPhone 7 Plus, 8 Plus og X - altså alle iPhone-modeller med to kameraer på minst én side - for å ta den i bruk.

Vi har tidligere skrevet om Focos, en app som lar deg gjøre magiske ting med portrettbildene på iPhone. Blant annet kan du velge hvor fokus i bildet skal være etter at bildet er tatt. I tillegg kan du justere hvor uskarp du vil at bakgrunnen skal være.

«Fiks» portrettlyset

Apollo: Immersive Illumination er en annen app vi har kommet over som gir kulere lyseffekter på iPhone-portrettbildene enn det Apple tillater.

ENKELT GRENSESNITT: Apollo har få funksjoner, men de få som er, kan gi stor effekt på bildene dine. SKjermbilde: Kirsti Østvang
ENKELT GRENSESNITT: Apollo har få funksjoner, men de få som er, kan gi stor effekt på bildene dine. SKjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Portrettlyssetting er en funksjon i portrettmodus som gir deg profesjonelle lyssettingsscenarier, som naturlig lys, studiolys, spisslys, scenelys og svart-hvitt scenelys.

Apollo gir deg enda flere muligheter hva gjelder denne lyssettingen.

Når du åpner appen, får du opp alle bildene som er tatt i portrettmodus. Så velger du et bilde du ønsker å lyssette, og når du åpner det, vil du få en kort innføring i hvordan du går frem.

Opptil 20 lyskilder

Det er relativt enkelt, selv om grensesnittet har litt å gå på hva gjelder brukervennlighet.

For å legge til en lyskilde trykker du på plusstegnet nederst, og så kan du dra det til ønsket plassering. Deretter kan du velge farge, avstand, lysstyrke og spredning.

Med innstillingene kan du få et lys til å være være foran et objekt, eller bak det. Så kan du også velge hvor mye skygge som skal være på hele bildet.

Det kjekke er at du kan legge på opptil 20 forskjellige lyskilder på ett og samme bilde. Jo flere, jo mindre realistisk resultat kanskje, men det spørs hva du er ute etter.

SIMSALABIM: Og vips, fikk kollega Berit magiske krefter! Foto: Kirsti Østvang
SIMSALABIM: Og vips, fikk kollega Berit magiske krefter! Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Et kjedelig bilde kan uansett bli ganske annerledes.

Appollo: Immersive illumination koster 14 kroner fra App Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer