TikTok:

Appen som kan koste liv

- Om barna dine ikke får bruke appen hjemme, finner de en annen måte å se innholdet på, forteller Rune Fimreite i Nettpatruljen Vest.

FROKOSTBLANDINGUTFORDRINGEN: Utfordringen går ut på å blande frokostblanding og melk rett i munnen. Foto: Bernhard Moe Nyquist
FROKOSTBLANDINGUTFORDRINGEN: Utfordringen går ut på å blande frokostblanding og melk rett i munnen. Foto: Bernhard Moe Nyquist Vis mer
Publisert

Det sosiale nettverket «TikTok» har en aldersgrense på 13 år. Festing, livsfarlige utfordringer og trakassering er standardinventar i appen, og algoritmene som skreddersyr innholdet du ser, tar ikke hensyn til om du er 13 eller 30 år.

Dagbladet skrev i slutten av januar om én av mange absurde trender som har sirkulert på TikTok. Andre ekstreme utfordringer har for eksempel gått ut å ta bilder med sterk blits helt inntil øyet, fordi det skulle endre fargen på øynene dine.

Livsfarlig lek

I januar kom en ny utfordring, som kan være potensielt dødelig. I «Penny challenge», baserte utfordringen seg på å sette en telefonlader nesten inn i et strømuttak, etterfulgt av å stikke en mynt inn mellom støpselet og strømuttaket. Målet var å produsere videoinnhold som skulle vise om man fikk støt eller ei - alt etter hvorvidt man satt støpselet akkurat for langt inn, eller akkurat utenfor.

Dinside har ikke lyktes i å finne offisielle tall på personskader som kan knyttes til TikTok, men ifølge flere kilder, deriblant India Today, skal flere liv ha gått tapt som en direkte følge av innholdsproduksjon til det sosiale nettverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer