Mobilsikkerhet

Appene du bør styre unna

Enten trenger du dem ikke, eller så kan de i verste fall gjøre skade.

FLASH: De mange lommelyktappene er populære, men er gode eksempler på apper du ikke trenger lenger - fordi mobilen din allerede har det som standardfunksjon. Andre apper kan være fornuftig å la være å installere, av helt andre årsaker. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FLASH: De mange lommelyktappene er populære, men er gode eksempler på apper du ikke trenger lenger - fordi mobilen din allerede har det som standardfunksjon. Andre apper kan være fornuftig å la være å installere, av helt andre årsaker. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvalget av apper til Android- og iOS-enheter kan være overveldende. Det finnes knapt oppgaver det ikke finnes en app til, og selv om de fleste har gode hensikter, mistenker vi mange for ikke å ha det.

Helt nylig har det, for eksempel, blitt stilt spørsmål om den svært populære FaceApp egentlig har så rene hensikter som utviklerne påstår, når brukervilkårene bryter GDPR-bestemmelsene.

Oftest er det gratis-apper som inneholder en eller annen form for uhumskhet, som disse som har blitt lastet ned mer enn 600 millioner ganger.

Og så er det mange apper som har mistet sin relevans, for eksempel på grunn av endret bruksmønster eller funksjonalitet som har blitt standard i operativsystemet. Det kan også være apper som har til hensikt å løse problemer som i praksis kan viser seg å være ikke-eksisterende.

I denne artikkelen har vi samlet noen eksempler på kategorier av apper du fint kan styre unna.

#1: Antivirus

Hva, kan det virkelig være smart å droppe antivirus-program på mobilen? Ja, mener vi i Dinside - og vi støtter oss blant annet på ekspertuttalelser fra NorSIS, som både hevder at farene er overdrevne og at appene i verste fall virker mot sin hensikt. Faktisk er det flere eksempler på at antivirus-apper gjør mobilen tregere og enkelte apper fungerer ikke i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer