Ny mobiltelefon?

Appene du må ha nå

Teknologiekspertene har svart, og gitt seks app-anbefalinger til nye mobileiere.

TEKNOGAVE: Kanskje er det akkurat du som har vært så heldig å få en splitter ny mobiltelefon til jul? Foto: The Canadian Press / Sean Kilpatrick
TEKNOGAVE: Kanskje er det akkurat du som har vært så heldig å få en splitter ny mobiltelefon til jul? Foto: The Canadian Press / Sean Kilpatrick Vis mer
Publisert

Julematen er fortært og gavene er pakket opp. Flere har trolig fått en splitter ny mobiltelefon i gave.

Men hva gjør du nå? Her er rådene fra ekspertene.

Steg én

Det første grepet du bør ta, nå som du er eier av en ny mobiltelefon, er å overføre innhold fra din gamle mobiltelefon.

- Med tida har dette blitt veldig enkelt, og kan gjøres ved å følge mobilprodusentens oppsettsveiviser, sier Kirsti Østvang, teknologiekspert for DinSide, til Dagbladet.

Nå er du allerede på god vei, men det kan også være hensiktsmessig å sikre mobiltelefonen med kode, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Da forhindrer du at noen har fri tilgang til dine personlige data.

- En annen fordel er å skru på mobilens sporingstjeneste, i tilfelle den blir stjålet eller at du mister den en gang i framtida, sier Østvang.

Om det er barnet ditt som har fått mobiltelefon i julegave, anbefaler hun at foreldrene tar i bruk foreldrekontrollfunksjonen. Da kan man forhindre at barnet bruker penger på spill og apper uten at de foresatte vet det.

Steg to

Når det kommer til app-anbefalinger, er det disse teknologiekspertene mener du må ha:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer