Smarte apper til reise:

Appene du trenger i påska

Disse mobilappene kan redde liv og gjør påskeferien din mye bedre.

TRYGG PÅSKE: Last ned disse appene før du drar, så får du en tryggere påskeferie. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
TRYGG PÅSKE: Last ned disse appene før du drar, så får du en tryggere påskeferie. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er endelig påske, og mange av oss snører sekken for å reise til fjells. Du har sikkert pakket både skismøring, solkrem og appelsiner allerede, men her et par apper som kan være fine å ha på telefonen.

Varsom.no (ekstern lenke) er spesielt viktig for dem som har tenkt seg på ski i områder med stor snøskredfare. Appen og nettsida er utarbeidet av NVE i samarbeid med Statens vegvesen. Her får du oversikt over aktuelle varslinger der du er, som for eksempel snøskred, flom, ekstremvær eller skogbrannfare.

Varsom for iOS (App store, gratis)Varsom for Android (Play butikk, gratis)

Ut på tur

Dersom du vil vite mer om hvor du finner hytter du kan bo på, nødbuer som kan redde deg hvis uværet kommer brått på, merkede vinterruter i fjellet eller fotturer i nærheten av der du bor, så kan appen UT hjelpe deg. Den er det Den Norske Turistforening som står bak.

UT for iOS (App store, gratis)UT for Android (Play butikk, gratis)

Været

Pent.no er appen som sammenlikner værmeldingen fra Yr og Storm. Her kan du selv velge hvem du vil stole på, og er de enstemmige har du nok en ganske grei garanti for hva slags vær som venter deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer