Apper som gjør deg tryggere

Skal du gå alene hjem i kveld? Her er appene som gir deg en litt tryggere hverdag.

Den røde knappen kan kanskje være en reddende engel i kveldsmørket. (Foto: Night, Alley av Michael McCullough, CC-BY, montasje: Pål J. Olsen)
Den røde knappen kan kanskje være en reddende engel i kveldsmørket. (Foto: Night, Alley av Michael McCullough, CC-BY, montasje: Pål J. Olsen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avisene er overfylt med rapporter om voldtekter, overgrep og andre uhyggelige nyheter om dagen, og VG meddeler at Oslo-jenter strømmer til selvforsvarskurs.

Og mens det kanskje mest preventive mot å bli rammet av tilfeldig vold er å slå følge med noen bekjente, er det ikke alltid det lar seg gjøre.

Har du en moderne smarttelefon finnes det imidlertid flere apps som kan være til hjelp slik at du føler deg litt tryggere. Her er noen tips:

Google Latitude/Find my friends

Begge disse tjenestene, fra henholdsvis Google og Apple, lar deg dele posisjonen din med venner. Dermed kan vennegjengen på forhånd legge til hverandre slik at alle kan se på et kart hvor de andre befinner seg. Skulle du plutselig rote deg bort, kan du derfor finne tilbake til vennene dine, og de kan finne deg.

Google Latitude er en del av kartapplikasjonen på Android-telefoner, og også andre telefoner kan bruke tjenesten; da via nettleseren. Peker du nettleseren på telefonen din til http://www.google.com/latitude er det bare å følge instruksene derfra.

Find my friends fra Apple krever at du har installert iOS 5 og hentes så gratis fra App Store. Her kan du også se hvor vennene dine befinner seg, og det er også mulig å dele posisjonen sin midlertidig, f.eks. med Kenneth, Stine og Richard i 12 timer. Ulempen er selvsagt at denne kun er kompatibel med Apples telefoner og nettbrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer