Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene

Nå er det ingen unnskyldning.

GÅ MER, RØYK MINDRE: Det finnes apper som kan hjelpe deg med det. Foto: COLOURBOX/SKJERMDUMPER
GÅ MER, RØYK MINDRE: Det finnes apper som kan hjelpe deg med det. Foto: COLOURBOX/SKJERMDUMPER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så er det igjen den tida på året hvor vi alle lover oss selv å holde forsettene vi setter hvert bidige år.

Bli flinkere på å trene, slutte å røyke, huske å ringe oftere hjem til mamma, lese mer, spille mindre.

De fleste av oss er sikkert skyldige i å bryte løftene i løpet av bare noen uker. For det er vanskelig å overholde dem når det er så mye annet som skjer i hverdagen. Motivasjonen er heller ikke så lett å finne i det trauste vinterværet vi har her til lands.

Heldigvis er teknologien her for å hjelpe oss, og det finnes en rekke mobilapper som kan holde oss både motivert og organisert i året som kommer. Her er sju forslag.

Les også: Er du student? Her er 29 kjekke apper

Få ting gjort med Any.DO

Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene


Skal du først sette deg noen mål for året, skriv de opp! De kan bli enklere å oppnå når du har de foran deg til enhver tid.

Any.DO er en fin gjøremålsapp som egner seg godt til den anledning, og som rett og slett hjelper deg å få ting gjort.

Du kan legge til oppgaver, sortere dem inn i kategorier og sette opp påminnelser. Du kan til og med dele lister med andre, og all informasjon synkroniseres på tvers av enheter.

Last ned Any.DO for iOS, Android (gratis)

Spar penger med DailyCost

Har du planer om å spare penger til et større kjøp i år? Eller bare få litt bedre orden på økonomien?

DailyCost er en app som kan hjelpe deg å organisere din personlige økonomi på en bedre måte. Den lar deg bokføre dine daglige utgifter, og lar deg enkelt se hvor pengene dine har gått på ukes- og månedsbasis. En enkel, men kjekk måte å bli litt mer bevisst på sitt eget forbruk.

Last ned DailyCost for iOS (14 kroner)

Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene


Les også: Fem apper som gleder lommeboka

Gå mer med Moves

Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene


Å komme i bedre form står høyt oppe på lista hos mange når man går inn i et nytt år. Men for noen kan det være lurt å ikke gå for hardt ut. Det er lett å gå på en smell. Hva med å begynne forsiktig, og bli litt flinkere på å gå mer i hverdagen? Moves er en app som kan hjelpe deg med det.

Moves er en skritteller-app, men kan også registrere når du løper og sykler. Den er laget for å være på hele dagen, og fungerer på mange måter som et akivitetsarmbånd som Fitbit Flex.

Informasjonen presenteres på en vertikal tidslinje, og på denne kan du se hvor du har vært i løpet av en dag og når du har vært i bevegelse. Du kan også se hvor mange kalorier du har forbrent. Siden appen kjører i bakgrunnen, vil den naturligvis påvirke batteritiden på telefonen din, men ikke mer enn at den fremdeles vil kunne vare dagen ut.

Last ned Moves for iOS, Android (gratis)

Les også: Nå kan du trene og spille samtidig

Løp et maraton med Runkeeper

Hvis du ønsker å ta treningen ett skritt videre, finnes det nok av mer avanserte treningsapper som kan hjelpe deg. Runkeeper er et svært populært alternativ som lar deg spore ulike typer aktiviteter enten du går, løper eller sykler.

Appen beregner avstand, lengde, hastighet, kalorier forbrent og puls, og kan lese opp informasjonen for deg underveis. Det er også mulig å sette opp en treningsplan og andre typer mål, og du kan i tillegg legge til venner og på den måten ha interne konkurranser om hvem som er mest aktiv. Resultater kan naturligvis deles på sosiale medier om du føler det er nødvendig.

Last ned Runkeeper for iOS, Android (gratis)

Les også: La zombiene jage deg i form

Gå ned i vekt med MyFitnessPal

Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene


Mange har som nyttårsforsett å gå ned noen kilo, men også her kan det være vanskelig å finne viljestyrke og motivasjon.

MyFitnessPal er en kaloriteller-app som kan gjøre jobben lettere. Her skal du legge inn hva du spiser til frokost, lunsj og middag, slik at du får et overblikk over hva du får i deg i løpet av en dag - og om det er for mye eller lite.

Du kan sette opp vektmål, og så få hjelp av appen til å overholde det daglige kaloriinntaket. Du kan følge fremgangen på en graf, og også koble appen opp mot andre helserelaterte tjenester, både løpe- og treningsapper og aktivitetsmålere.

Last ned MyFitnessPal for iOS, Android, Windows Phone (gratis)

Stump røyken med Slutta

Flere av appene nevnt ovenfor skal hjelpe deg å gjøre noe nytt, men det finnes også apper som har som formål å gjøre det motsatte. Hver eneste år har nordmenn landet rundt som mål å stumpe røyken.

Slutta er en app laget for å hjelpe disse på vei. Den er laget litt annerledes enn tradisjonelle røykeslutt-apper, og har mye fokus på å informere om hva som skjer med kroppen når man slutter å røyke. Men den har selvsagt også en teller som holder oversikt hvor lenge man har vært røyk- eller snusfri og hvor mye penger man har spart.

Slutta markedsføres mot unge, men fungerer etter vår mening like bra for eldre også.

Last ned Slutta for iOS, Android (gratis)

Oppnå dine mål med Lift

Har du andre mål du har lyst til å oppnå i løpet av året, men sliter med å finne en som passer akkurat dine behov? Eller kanskje har du flere forsett du trenger hjelp med å overholde? Sjekk ut Lift, appen som er laget for å hjelpe deg å etablere vaner, enten det er å ta flere pushups, spise mer frukt, ringe mamma oftere, legge seg før midnatt og så videre.

Lift gir deg et bredt utvalg forhåndsdefinerte vaner å velge mellom, men du kan også lage dine egne. Hver dag spør appen om du har utført oppgaven(e) dine, og så vil du naturligvis kunne følge din egen fremgang. Du kan også invitere venner til å følge deg for ekstra motivasjon.

Last ned Lift for iOS, Android (gratis)

Apper som hjelper deg med nyttårsforsettene


Les også: Lag filmen om ditt liv med en app

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer