TEST: Apple iPad Pro 12,9-tommer (2018-utgaven)

Apple: - Den erstatter lett PC-en din. Vi er ikke like sikre

Det heftigste nettbrettet du får kjøpt, om du har råd til det.

TOTAL FORVANDLING: Apple har gitt iPad Pro den største oppgraderingen av iPad-serien på mange år. Den har fått et helt nytt design, en prosessor kraftigere enn mange PC-er og USB-C. Foto: Kirsti Østvang
TOTAL FORVANDLING: Apple har gitt iPad Pro den største oppgraderingen av iPad-serien på mange år. Den har fått et helt nytt design, en prosessor kraftigere enn mange PC-er og USB-C. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

iPad Pro er ikke et nettbrett du kjøper for å sofasurfe med. Bare navnet indikerer at det er myntet på profesjonelle brukere.

Da serien ble introdusert i 2015, ble den frontet som et verktøy for kreative; designere, illustratører, arkitekter og lignende. Ikke bare fordi den hadde en større skjerm og kraftigere ytelse, men også fordi den kunne brukes med en ny digital penn, Apple Pencil.

Nå vil Apple at den skal ses på som en fullverdig datamaskin som skal brukes i stedet for en PC. Den kommer fremdeles til kort som en tradisjonell bærbar, først og fremst på grunn av begrensinger i iOS. Mer om det senere.

Høy startpris

La oss bare gjøre det klart med en gang: Inngangsprisen på iPad Pro-serien er stiv.

Nye iPad Pro kommer i en 11-tommer utgave, som koster fra 8.890 kroner, og en 12,9-utgave som koster fra 10.890 kroner.

Vårt testeksemplar er den største modellen med maks lagringskapasitet på 1 TB som kommer på hele 18.390 kroner, noe vi tør påstå er i overkant for de fleste, i hvert fall oss vanlige dødelige som ikke har helt spesifikke behov innenfor for eksempel videoredigering, 3D-tegning og mer avanserte gjøremål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer