Apple åpner for å bytte standard musikktjeneste i Siri

I iOS 14.5 vil du kunne velge Spotify fremfor Apple Music.

LAR DEG VELGE: Snart blir det enklere å spille musikk i Spotify via Siri. Foto: Kirsti Østvang
LAR DEG VELGE: Snart blir det enklere å spille musikk i Spotify via Siri. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Da Apple lanserte iOS 14 i fjor høst, var en av de store nyhetene at man kunne velge en annen standard nettleser enn Apples egen Safari. En svært etterlengtet nyhet blant mange iPhone- og iPad-brukere som foretrekker Google Chrome, Microsoft Edge eller en annen nettleser. Dette var også mulig å gjøre med e-postapper.

Nå kan det se ut som Apple åpner opp enda mer.

I iOS 14.5 som for øyeblikket er ute i testversjon har man oppdaget at det er mulig å bytte forhåndsdefinert musikktjeneste når du ber om å spille sanger via Siri, rapporterer MacRumors.

Det vil si at du ikke må spesifisere at du vil høre på musikk fra Spotify eller andre musikkapper som du har måttet gjøre til nå.

Slik fungerer det

Endringen ble først oppdaget av noen oppmerksomme Reddit-brukere.

Den første gangen du ber Siri om å spille en sang i den kommende iOS-versjonen, blir du best om å velge hvilken app du vil bruke fra en liste av installerte tredjepartsapper samt Apple Music.

Velger du Spotify, skal Siri velge den som standard hver gang du ber assistenten om å spille en sang.

SIRI-FUNKSJON: I utviklerversjonen av iOS 14.5 kan du velge hvilken app du vil bruke for avspilling av musikk via Siri. Nå slipper vi å spesifisere Spotify når vi ber Siri om å spille musikk. Skjermbilde: Kirsti Østvang
SIRI-FUNKSJON: I utviklerversjonen av iOS 14.5 kan du velge hvilken app du vil bruke for avspilling av musikk via Siri. Nå slipper vi å spesifisere Spotify når vi ber Siri om å spille musikk. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

For øyeblikket virker det som funksjonen oppfører seg litt ulikt hos forskjellige brukere, og noen melder også at den går tilbake til Apple Music igjen etter en stund. Men dette blir trolig fikset innen iOS 14.5 blir ferdig.

Så gjenstår det å se om Apple på sikt også velger å gjøre det mulig å endre standard musikktjeneste i innstillingene.

Kommer trolig i mars

iOS 14.5 ser ut til å bli den største oppdateringen siden operativsystemet ble lansert i september 2020.

Den kommer også til å introdusere en ny funksjon som gjør det mulig å låse opp iPhone med Apple Watch når du bruker munnbind. Den vil også støtte de nye PlayStation 5- og Xbox Series X-spillkontrollerne.

Oppdateringen vil også komme med en stor personvern-relatert endring som innebærer at utviklere må be om tillatelse for å få lov til å spore deg; en endring som blant annet Facebook har vist stor misnøye til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer