Tregere iPhone med alderen

Apple ber om unnskyldning

Setter ned prisen på batteribytte.

TREGERE: Mange som eier eldre iPhone-modeller har opplevd at telefonen går tregere for hver oppdatering. Nå tilbyr Apple sine amerikanke kunder sterkt redusert pris på batteribytte. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TREGERE: Mange som eier eldre iPhone-modeller har opplevd at telefonen går tregere for hver oppdatering. Nå tilbyr Apple sine amerikanke kunder sterkt redusert pris på batteribytte. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før jul skrev Dinside om at oppdateringer kan gjøre iPhone tregere, og at telefonen til og med kan skru seg av helt uventet. I pressemelding som gikk ut i går kveld norsk tid ber Apple om unnskyldning.

- Vet vet at noen av dere føler at Apple har skuffet dere. Vi ber om unnskyldning, heter det blant annet i pressemeldingen.

- Ikke med hensikt

Apple sier videre at de aldri med hensikt ville ha gjort noe for å korte ned levetiden på noe Apple-produkt eller å gjøre brukeropplevelsen av disse produktene dårligere for å få folk til å kjøpe nytt.

SVAKERE: Batteriene på telefoner som er noen år gamle blir ofte dårligere.Foto: Øivind Idsø
SVAKERE: Batteriene på telefoner som er noen år gamle blir ofte dårligere.Foto: Øivind Idsø Vis mer

- Vårt mål har alltid vært å skape produkter som kundene våre elsker. Å få iPhone-er til å vare så lenge som mulig er en viktig del av dette.

Apple innrømmer det som vel nærmest er en selvfølge: At batterier blir dårligere med tida.

De kommenterer derimot ikke spekulasjonene om at stadig tregere telefoner ved hver oppgradering av operativsystemet iOS kan være en form for tilpasning, slik at eldre telefoner skal bruke mindre batteri med nyere versjoner.

- Uakseptabelt at de skrur seg av

Derimot er de glassklare på at det ikke er akseptabelt at telefoner plutselig tar kvelden.

GÅR NED: Eldre telefoner kan haverere plutselig. Foto: Apple
GÅR NED: Eldre telefoner kan haverere plutselig. Foto: Apple Vis mer

- Det burde være unødvendig å si at vi synes det er uakseptabelt at telefoner skrur seg plutselig av. Vi ønsker ikke at noen av våre kunder skal miste en samtale, ikkel klare å få tatt et bilde eller få noen annen del av iPhone-opplevelsen avbrutt om vi kan unngå det.

Rabatt på batteribytte

Løsningen for de aller fleste iPhone-eiere med eldre modeller er trolig å bytte batteri.

Som plaster på såret setter Apple derfor ned prisen på slike batteribytter i USA, fra 79 dollar (om lag 652 kroner) til 29 dollar (om lag 239 kroner).

Det er foreløpig ikke kjent om denne prisreduksjonen også gjelder norske Apple-kunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer